Safari op de Garden Route, Plettenberg Game Reserve

Plettenberg Game Reserve is een van de weinige safariparken aan de Garden Route in Zuid-Afrika. Een safari mag op je rondreis door Zuid-Afrika niet ontbreken. Het park is 2.200 hectare groot en ligt tegen de Tsitsikamma Mountains bij Plettenberg (2,5 uur van Port Elizabeth). 

Safari op de Garden Route in Zuid-Afrika

Eindelijk ga ik doen wat ik nog niet heb gedaan op mijn reis in Zuid-Afrika… ik ga een dag op safari! Op zo’n 40 minuten rijden van Plettenberg ligt de gelijknamige game reserve. Met de auto kan ik zelf het park op rijden. Op weg naar de receptie kom ik al zebra’s tegen! Om 11.00 uur vertrekt de jeep met onze ranger. Ruim twee uur gaan we op pad!

Wildlife in game reserve

Onze ranger begint een korte introductie. Game Reserves zijn afgezette natuurgebieden waar wilde dieren in normale omstandigheden samenleven. De meeste dieren die hier leven zijn gevangen genomen of via de handel hier terecht gekomen. Ze zijn hier dus niet orgin maar het afwisselende landschap maakt dat veel soorten hier goed kunnen leven. Hier kunnen ze zich voortplanten waardoor soorten ook niet zullen uitsterven. Het is dus echt wildlife!

Tijd om het veld in te rijden! We komen bij een meertje en de ranger stopt de jeep. “Kijk!” wijs hij, “daar tegen de bomen ligt een nijlpaard.” Ik moet mijn ogen samenknijpen maar in de schaduw van de boom zie ik inderdaad iets drijven in het water. Ook krokodillen bewonen dit meer, maar laten zich nu niet zien. In de verte zie ik al giraffen. Ik voel me als een kind in de dierentuin. Het zijn er een vijftal waaronder een mini.

Zie je het nijlpaard?


Olifanten op safari

De ranger belooft ons olifanten, maar eerst crossen we door velden met veel bokken en zebra’s. We zijn inmiddels al een uur op weg en het is bloedheet zo op de savanne. Onze gids weet dat de olifanten juist rond deze tijd een bad nemen. We rijden kriskras door het landschap en ja… in de verte zie ik ze. Eerst lijken het stenen in het water, maar ze nemen precies een modderbad. Het zijn er wel vijftien! We staan wel een half uur voor de olifanten stil. Ik klik wel 500 foto’s!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Big 5 op safari

Helaas nemen we afscheid van deze mooie beesten en we rijden door… op naar de andere dieren van The Big 5. Onderweg zie ik bokken, zebra’s, herten, struisvogels… leven allemaal gezamenlijk zo in de natuur. En dan zien we de eerste van de vijf… de Afrikaanse buffel! Ze zijn echt enorm groot, bijna net zo groot als de olifanten. In dit game reserve kunnen we er drie van The Big 5 spotten.

We rijden door en passeren wat hekken. Uiteraard is het de natuur dat leeuwen, wilde honden en cheetah’s de andere dieren op eten, maar ter bescherming van de andere dieren op deze game reserve hebben ze deze jagers toch apart geplaatst. We komen wel enorm dichtbij hen… je zou de leeuwen bijna willen aanraken. Koning leeuw heeft behoorlijk wat schrammen en regelmatig gevochten. De leeuwen, wilde honden en cheetah’s worden als enige gevoerd met vooral vlees! Daarna moeten we helaas al weer terugkeren naar de receptie. Ik vond deze safari onvergetelijk en een geweldige afsluiter van mijn reis in Zuid-Afrika!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Safari Jeeptour Garden Route

Wil je zeker op tijd mee met de jeeptour? Boek dan online, er zijn per rit 22 plekken. De kosten zijn 750 rand per persoon. Wil je liever wat avontuurlijker op pad? Je kunt ook te paard het veld in.

De must have’s voor een safari:

Wil je de hele Garden Route rijden? Bekijk dan hier de mooiste stops.


autohuur Zuid-Afrika

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “Safari op de Garden Route, Plettenberg Game Reserve”
  1. Daphne de Vries schreef:

    Ik vind op safari gaan echt één van de leukste dingen die er is. Cool dat jij dat ook gedaan hebt tijdens je reis in Zuid Afrika. Ik ken dit park niet, maar je hebt er inmiddels ook zoveel in Zuid Afrika. En verslaafd na je eerste safari (in Zuid Afrika)?

  2. Het zal wel aan mij liggen maar ik zie geen nijlpaard op die foto, haha. Prachtige foto’s wel. De giraffe is ook echt prachtig, wat een mooi dier!

  3. Leuk! En wat een prachtig groen park! Wij zijn in het Krugerpark geweest en in het kleine parkje Spioenkop, maar dat zag er veel bruiner en verdorder uit.
    Ik vond het ook echt een fantastische ervaring om die dieren te spotten, echt zo gaaf!

  4. Ech Wel schreef:

    Samen met Peru is Zuid-Afrika wel echt het beloofde land. Ooit hoop ik er te komen. Persoonlijk zou ik dan wel kiezen voor het echte wildpark. Dus niet dat de jagers gescheiden worden van hun prooi of dat de beesten worden gevoerd door rangers, dat voelt toch een beetje als een veredelde dierentuin. En natuurlijk is alleen het echte wild werelderfgoed, ook niet heel onbelangrijk. ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl