Stedentrips maken in de herfst, beste bestemmingen

De afgelopen jaren maakte ik in de herfst altijd wel een leuke stedentrip. En zeker in Zuid-Europa is het dan nog goed toeven! Ben je er nog niet over uit welke bestemming het moet worden? Dit is mijn top 8 met de beste bestemmingen voor stedentrips in de herfst!

Top 8 stedentrips maken in de Herfst

  1. Stedentrip Porto: Romantischer dan Parijs

Ik vond Porto zo’n fijne stad! Ik vond het echt romantischer dan Parijs. Struinen door de straatjes, genieten van pastel del nata, Fransessina en natuurlijk port proeven. De boottocht over de Douro is ook een aanrader.

Lees alle tips

VeronaDSC_0924

2. Stedentrip Verona: Bedevaartsoord voor de liefde.

Nog zo’n romantische stad in dit lijstje. Al eeuwen geleden raakte William Shakespeare geïnspireerd door Verona. De Italiaanse stad werd het decor van de liefde tussen Juliet Capulet en Romeo Montague in de wereldberoemde tragedie Romeo en Juliet. De liefde leek onmogelijk omdat hun families elkaars vijanden waren. Hoe dit verhaal afliep, hoef ik je uiteraard niet te vertellen. Het bekende liefdesbalkon trekt jaarlijks duizenden stelletjes naar de Italiaanse stad voor een romantische stedentrip. Benieuwd wat er nog meer in Verona te beleven is?

Lees de tips

3. Stedentrip Valencia: Stad met twee gezichten

Valencia heeft twee kanten: een oude binnenstad met prachtige architectuur en kathedraal. Daarnaast is de City of Arts and Sciences een architectuur parel. Combineer met strand of een uitstap naar de rijstvelden van Albufera en je hebt een heerlijk weekend weg!

Lees de tips

 

BerlijnP3130098

4. Stedentrip Berlijn: Altijd een goed idee!

Een trip naar Berlijn is altijd een goed idee. Ik ben er in ieder seizoen al een keer geweest en het behoort tot een van mijn favoriete steden. Van de fascinerende geschiedenis, hippe restaurants en try before you die avonturen!

Lees de tips

24 uur in Lille Tips

5. Stedentrip Lille: Dichtbij in een andere wereld

Wil je er echt even 24 uur tussenuit? Pak dan je auto of de trein en ga richting Lille. Vanaf Rotterdam is het c.a. 2 uur rijden, je bent er dus eerder dan in Groningen! En je bent totaal ergens anders. Wat je er doet? Shoppen en slenteren door de oude stad.

Lees de tips!

Lissabon

6. Stedentrip Lissabon: Fijne sfeer

Een van de steden met de fijnste sfeertjes in het najaar vond ik Lissabon. ‘s Avonds laat is het nog zwoel warm, maak een uitstapje naar Sintra of ga surfen bij Ericeira. Ook de dierentuin is een aanrader!

Lees de tips!

Sevilla

7. Stedentrip Sevilla: verrassend mooi!

Sevilla is zo’n stad waar op de volle boekenplanken met reisgidsen geen eigen gids bestaat. Uiteraard is er wel wat terug te vinden in de Spaanse of Andalusische gidsen. Zeker in de herfst is het hier nog lekker warm!

Lees de tips!

CoventGardenDSC_0980

8. Stedentrip Londen: Kerstshoppen

Mijn favoriete stad voor Kerstshoppen blijft toch echt Londen. Ik ben er al een paar keer in het najaar geweest. Camden, Shoreditch en de musea… fantastisch!

Lees de tips!

En wat wordt het dit jaar? Wat is jouw favoriete trip?

We zijn er nog niet helemaal over uit maar op de nominatie staan Hamburg, Wenen, Budapest of Dublin.

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl