Geuren & Kleuren: streetart & curry in Shoreditch Londen

‘Is dit de echt straat waar we moeten zijn?’ Nadat ik Sander mee had gesleept naar de Bricklane in de wijk Shoreditch was dit wel het eerste wat hij zich hardop afvroeg.

Shoreditch stond vanwege de vele streetart al lange tijd op mijn ‘bucket Londen list’. Op mijn eerste dag in Londen had ik dan ook direct een tour door deze wijk gepland. Het stomme was dat ik in november echt heel vlakbij hetzelfde metrostation Aldgate East heb verbleven. Stom genoeg had ik toen dus niet goed om me heen gekeken op de plattegrond. Gelukkig hadden we nu wel de kans en na de eerste meters door Bricklane kwamen er tientallen gave kunstwerken te voorschijn.

Geuren & kleuren in Bricklane in Shoreditch

Start je street art tour op Bricklane bij het metrostation Aldgate/Aldgate East. Als je deze straat in wandelt is je speurtocht begonnen. Sla ook zeker de steegjes en dwarstraten in. Loesje’s spreuk gaat hier helemaal op: ‘In een dwarsstraat kom je de mooiste dingen tegen’. Bricklane is naast de street art bekend om de vele curryrestaurants. Behalve de kleuren van felgekleurde streetart schilderingen komen de geuren je te gemoed.

Wat vind ik gaaf aan streetart?

Ik vind het een sport om tijdens onze trips op zoek te gaan naar gave streetart. Waarom? Het is creativiteit in top vorm van vaak onbekende kunstenaars die een statement proberen te maken met hun werk. De ondergrond en juist ook de plek waar het zich bevind geeft meestal het contrast met het werk. Streetart is absoluut ook meer dan graffiti spuiten, de groep van kunstenaars is een echte community die elkaars werk respecteren.

Tip Spitalfields Market

Uitgekeken op alle streetart? Naast veel leuke vintage winkeltjes vind je in de wijk Shoreditch de Spitalfields Market. Het credo van deze markt: ‘Where Arts & Crafts meets Fashion & Food”. Foodtrucks, een barber, antiekhandelaars en designers van unieke kunstwerken en interieur objecten vind je hier!

Kijk mee naar streetart in Shoreditch

Street Art Shoreditch London 2015DSC_0202

Street Art Shoreditch London 2015DSC_0198 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0204 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0203 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0197 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0199 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0200 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0201 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0196 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0195 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0194 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0192 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0191 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0184 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0185 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0187 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0188 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0190 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0183 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0182 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0180 Street Art Shoreditch London 2015DSC_0178

Welke van de bovenstaande streetarts vond jij het mooiste? Wat vind jij van streetart en ga jij ook altijd op zoek naar streetart? Reageer in de comments!Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

13 reacties op “Geuren & Kleuren: streetart & curry in Shoreditch Londen”
 1. antonette schreef:

  Ik ben niet echt fan van street art maar vond Shoreditch wel echt een leuke wijk om doorheen te struinen. Mijn vriendin uit L.A. keek er haar ogen uit en we hebben heerlijk genoten van de vele eettentjes en de leuke markten … voor herhaling vatbaar wat mij betreft!

  • Sanne schreef:

   Wat leuk dat jullie elkaar in Londen opgezocht hebben. Ik ken LA dan weer niet, maar het is wel een wijkje ‘of the beaten path’.

 2. Toen ik een paar maanden geleden voor a girl around the globe in Londen was, ging ik inderdaad ook naar Shoreditch. De street art, de hipsters die er rondfietsen op fixies, de streetfood… Het is een hele aparte, hippe en levendige wijk. Wat leuk trouwens dat je alle street art hebt gefotografeerd. Ik ben wel fan van de eerste foto 🙂

 3. Carolien schreef:

  Ik ben nog niet vaak in London geweest en dit is voor mij ook onbekend terrein. Steetart is niet een must see voor mij, alhoewel er soms wel hele mooie dingen tussen zitten. En als ik less, lekkere geuren en eettentjes, ja dan is mijn interesse gewekt (heb meer met eten dan streetart ben ik bang 😛 )

 4. Kim schreef:

  I love streetart. Vind het zo onwijs tof! Ben wel iets meer voor de retro versies dan echt voor de tribal edities. Die zijn niet echt mijn ding al kan ik strakke lijnen en felle kleuren zeker wel waarderen.

  Ik ga binnenkort naar Berlijn. Ben heel benieuwd naar de streetart daar!

  • Sanne schreef:

   Hi Kim, Berlijn, is ook erg gaaf met street art! Vooral de Berlijnse muur natuurlijk! Zelf ga ik in maart weer, hoop dan ook weer meer te ontdekken!

 5. ivonne schreef:

  Ik ben een enorme fan van streetart en wist dit dus helemaal niet toen wij 2 jaar geleden met onze trouwdag een paar dagen Londen aandeden. Aangezien wij zeker nog een keer naar Londen terug willen als het wat warmer is ga ik deze wijk zeker onthouden!

 6. Yvonne schreef:

  Ja, Shoreditch! Al zo veel over gehoord, gezien en gelezen! Helaas nog niet zelf gezien, maar wie weet ooit.
  Vind street art wel gaaf, hier vind je het in Shanghai en hier in Beijing in 798.

 7. Jempi schreef:

  Streetart is cool, je komt het echt overal tegen. Soms zijn de creaties echt wel de max! Hier in Belgie kan je in Doel (het verlaten dorp in de Antwerpse haven) ook pareltjes ontdekken.

 8. Lotte schreef:

  Supercool! Ik vind die met het meisje die bloemen plukt het mooiste:-)

  Shoreditch is sowieso geweldig en de curry… nomnom

 9. Yvonne schreef:

  Wow, zo gaaf. Ik ben zelf niet zo van de streetart, maar dit vind ik zelfs geweldig. Nog nooit in London geweest, staat al jaren in de planning, maar het komt er maar niet van… ga de streetart van Shoreditch zeker onthouden! Thx voor de tip en de gave foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl