Tapas eten in Ibiza stad bij La Brasa

“Hier gaan we straks eten!” Terwijl we door de straatjes van Ibiza stad (Eivissa) dwalen komen we La Brasa tegen. De intieme binnentuin nodigt al gelijk uit. Dus aan het einde van de dag strijken we neer om tapas te eten in Ibiz.

Ibizastad zit vol met tapaszaakjes, maar de betere vinden is altijd een uitdaging. Rondom de haven liggen volop toeristische zaakjes waar je voor een paar euro wel wat tapas kunt krijgen maar de echte tapas moet je dus wel wat verder zoeken. En in La Brasa heb ik echt een goede gevonden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Terwijl de musjes rondvliegen boven ons hoofd en Eftelingachtige muziek door de tuin klinkt krijgen we een plekje toegewezen. De schorre ober vraagt ons wat we willen drinken, cervessa of Sangria. Terwijl ik om me heen kijk zie ik kannen Sangria staan met vers fruit bij de buren, dus ik zwicht. De mannen gaan voor het bier. En dan de keuze voor de tapas.

Ik roep maar wat en de ober vult aan met nog meer lekkers. Al gauw staat onze tafel vol met scampi’s, calamari, iberico, patatas en nog veel meer. Nomnomnomnom…. Met een flinke mond vol knoflook, dat dan weer wel 😉 verlaten we om tot in de late uurtjes in de Dalt Vila rond te dwalen.

Adres: C/ Pere Sala 3, 07800 Ibiza

Tip: direct naast La Brasa vind je een super leuke interieurzaak en verderop een Sissy Boy achtige shop.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
10 reacties op “Tapas eten in Ibiza stad bij La Brasa”
 1. Sanne schreef:

  Yumm! Dat ziet er goed uit. Het terras lijkt me super gezellig, zie mezelf er al helemaal zitten.

 2. ivonne schreef:

  Dat ziet er goed uit Sanne. Tapas eten vind ik altijd super leuk. Lekker veel kleine hapjes en van alles uitproberen. Het plekje ziet er ook gezellig uit.

 3. Jessica schreef:

  Awh dit ziet er inderdaad onwijs leuk uit en dat eten, yum…. Ibiza Stad is sowieso een leuke stad om rond te wandelen, verveelt nooit! 🙂

 4. Helena schreef:

  Lekker al ben ik met je eens dat ik er wat betreft kwaliteit soms wel grote verschillen zitten.

 5. Marcella schreef:

  Yum, klinkt goed. Tapas is altijd een goed idee!

 6. Martin schreef:

  Oh, heerlijk tapas…darr krijg je nooit genoeg van!

 7. Esther schreef:

  Ziet er gezellig uit Sanne! Ik ben weg van tapas. Altijd goed. Mocht ik eens op Ibiza komen, ga ik deze plek onthouden!

 8. Jenny schreef:

  Ohhhhh, heerlijk! Ik ga deze herfst met de kids naar Spanje en ik hoop zo dat we een keer tapas gaan eten.

 9. Jordy schreef:

  Leuk artikel! Wij hebben al een aantal keer bij La Brasa gegeten maar zijn de laatste tijd toch niet zo te spreken over dit restaurant. Het interieur is er echt prachtig, maar de steaks die we hadden besteld (ja we hadden even genoeg van tapas), waren flink doorbakken en ook de friet heel slap. Voor tapas blijft La Bodega toch echt onze favoriet.

  • Sanne Bakker schreef:

   Zonde dat je er een vervelende ervaring had. Ik zou alleen maar Tapas eten daar dus ik heb helaas geen andere ervaring met de gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl