Throwback Thursday: Naar de Olympische Spelen in Londen

11 augustus 2012, exact 4 jaar geleden stapten we op de boot richting Londen om ons daar meer dan 24 uur onder te dompelen in een Olympische ervaring. Onvergetelijk! Vandaag blik ik met je terug naar die ene geweldige dag op de Olympische Spelen in Londen.

We reisden op de voor laatste dag van de Spelen richting Londen. Al maanden eerder had ik tickets bemachtigd en onze bootreis met de Stena Line geboekt. Doordat we dichtbij de terminal wonen konden we laat in de avond vertrekken en overnachtte we dus op de boot. Ideaal want zo hoefden we geen duur hotel in Londen te boeken, hadden we weinig reistijd en waren echt een hele dag in de stad. Aan boord konden we op het grote scherm nog genieten van onze hockeymannen die een zilveren medaille bemachtigden.

Vroege aankomst op Olympisch Park

Rond zes uur ‘s ochtends Engelse tijd arriveerden we in Harwich en met de eerste trein reden we rechtstreeks naar Stratford. Even voor 8 uur liepen we het terrein op van het Olympisch Park. Omdat we entreekaarten hadden voor de wedstrijden mochten we ook het park op. Na een uitgebreide check bij de security, logisch natuurlijk, stonden we direct voor de entree van de zwemarena. Hier waren al veel Nederlandse successen behaald onder andere van Ranomi. We zagen het Olympisch vuur in de toren branden en liepen langs de verschillende arena’s. De Olympische ringen pronkten op de heuvel en de mascottepoppen stonden verspreid over het hele park.

Onbeschrijflijke sfeer

Alleen supporters en sporters die ook op de Olympische Spelen zijn geweest zullen het herkennen, de sfeer op het park is onbeschrijflijk. Overal zie je bekende sporters lopen; teleurgesteld of blij van hun overwinning. We zoeken op met onze telefoon wie ze zijn en wat ze hebben gewonnen. Op het balkon van de BBC zagen we de bekende Britse schoonspringer Tom Daley geïnterviewd worden. In de verte zie je de woningen van de atleten. In de mega merchandiseshop kun je een fortuin aan gadgets spenderen en als je een Team NL shirt aan trekt wordt je constant aangesproken en gefeliciteerd.

Olympische SpelenDSC_0319

Waterpolowedstrijden kijken

Er is voor mij geen sport zo mooi als waterpolo. Daarom was ik als een kind zo blij dat ik kaarten had bemachtigd voor de wedstrijden om de 5e/6e en 7e/8e plaats van het mannenwaterpolo. Ondanks dat er geen Nederlandse teams bij waren (in Rio helaas ook niet :() De wedstrijden USA-Australië en Spanje-Hongarije vonden plaats in een machtig grote arena met plek voor 5.000 toeschouwers. Ondanks dat het niet eens de finale was, waren ook dit fantastische wedstrijden op topniveau.

Olympische SpelenDSC_0321

Goud voor de hockeydames

Na afloop van het waterpolo werd de finale bij het dameshockey gespeeld. Vanaf de heuvel konden we een glimp van het veld op vangen en met een schuin oog konden we het op het grote scherm zien. De dames wonnen de zesde gouden medaille voor Nederland waarmee het totaal aantal op twintig medailles voor de Nederlandse ploeg kwam.

Olympisch park maakt zich klaar voor de sluitingsceremonie

Op de laatste avond zou ook de sluitingsceremonie in de Atletiekarena plaatsvinden. Het park werd aan het einde van de middag klaargemaakt voor dit evenement. Dat betekende dat wij het park moesten verlaten.

Het centrum van Londen

We vertrokken met de metro richting Tower Bridge om hier de ringen in de top nog te aanschouwen. Daarna namen we de hop-on-hop-off boot richting de Big Ben waar nog een set lag. We liepen vervolgens richting Buckingham Palace over de gouden finish van Marianne Vos.

 

Droom die uitkwam

Ook al was het maar 24 uur en waren we doodmoe maar heel voldaan na een dag in Londen, het was een droom die uitkwam. Dit jaar heb ik Rio aan me voorbij laten gaan. Ik sluit zeker niet uit dat ik bij een volgende Spelen weer eropuit trek. Ik wil dan nog meer mee krijgen van de Olympische vibe.

Wil je ondanks dat je in Nederland bent toch wat mee krijgen van het Olympische gevoel? Ga dan naar de Olympic Experience in Scheveningen! 970x250

 

Ben jij wel eens op de Olympische Spelen geweest?

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “Throwback Thursday: Naar de Olympische Spelen in Londen”
  1. Yvonne schreef:

    Dit zijn van die once in a lifetime opportunities. Gaaf dat je erbij was!

  2. Wat gaaf dat je er destijds bij was! Ik kan me voorstellen dat het lastig is om zo’n sfeer te beschrijven. Zijn jullie daarna nog langer in Londen gebleven of ook echt weer direct met de bus terug naar Nederland gegaan? 😉

  3. Door m’n vakantie krijg ik weinig mee van de spelen. Dat vind ik niet erg.

    Heerlijk echter om even een kijkje te nemen wanneer je wél van sporten (het kijken van sport) houdt. Lijkt me inderdaad magisch.

  4. Tof dat je hier gewoon bent geweest! Kan me voorstellen dat het dan kriebelt als je naar beelden uit Rio kijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl