Top 8 bezienswaardigheden in Krakau

Krakau, een prachtige verrassing in Polen. Ik was er vijf dagen en heb genoten van de stad. In de stad is een hoop te zien en te doen. Ik geef je de Top 8 bezienswaardigheden in Krakau. Bezienswaardigheden waar Krakau beroemd om is en die je absoluut niet mag missen!


Bezienswaardigheden Krakau, stedentrip

1. Grote Markt

Niet voor niets het grootste plein van Europa, want met een grootte van 200×200 meter is het echt heel groot. Omringt met restaurantjes, kerkjes en een hoop gezelligheid kan je hier uitstekend terecht voor een heerlijk biertje, kopje koffie of een Poolse lekkernij! Wist je trouwens dat dit complete plein op de UNESCO werelderfgoed lijst staat?

Krakau ensannereist.nl

Wawel Hill

2. Wawel

De Wawel is een heuvel in Krakau in Polen. De heuvel heeft een hoogte van 228 meter en ligt op de oever van de Wisła. Op die heuvel bevinden zich talrijke historische gebouwen. De belangrijksten zijn de kathedraal en het koninklijk paleis. Onder de heuvel bevindt zich de Drakengrot. Je kan de kathedraal bezoeken en ook de Koninklijke grafkelders onder de kathedraal. Let op! Je mag in sommige gedeeltes geen foto’s maken, als je dat toch doet, word je er zonder pardon uitgeknikkerd!

 

3. Cloth hal (Sukiennice) 

Sukiennice is de lakenhal van Krakau die zich bevindt op het centrale plein Rynek Główny. In de hoogtijdagen (15de eeuw) was het een centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, zijde, leder en was uit het Oosten verkocht en de exportproducten textiel, lood en zout uit de Wieliczka-zoutmijn. Tegenwoordig worden er in en rond de lakenhal vooral souvenirs, sieraden en ambachtelijke producten verkocht.

Cloth hal (Sukiennice) ensannereist.nl

De clothhal op Rynek Główny

4. Mariakerk

Gelegen aan de Grote Markt is de Mariakerk een van de belangrijkste trekpleisters in Krakau. De kerk heeft een zeer gedetailleerd interieur en het bekendste pronkstuk uit de kerk is het altaar, ontworpen door Veit Stoss. Het is een prachtige kerk en echt de moeite waard om te bezoeken!

5. Kazimierz

De oude Joodse wijk, in de Tweede Wereldoorlog ook wel de gettoh genaamd, is een oude wijk in Krakau. Gevuld met een hoop gezellige straatjes, restaurantjes en ontelbare kroegjes kan je hier goed terecht om je buik te vullen. Maak een wandeling door deze historische wijk en kom zo meer te weten over alles wat de Joden hebben moeten doorstaan in de afgelopen eeuwen.

Kasimierz, Joods Kwartier

6. Schindlers museum

Een prachtig oorlogsmuseum in de voormalige emaillefabriek van Oskar Schindler. Met deze fabriek heeft Schindler ruim 1100 Joden van de gaskamers gered. Nu is het omgebouwd tot een mooi en interessant oorlogsmuseum. Er is ontzettend veel informatie en beeldmateriaal, dus maak er wel wat tijd voor vrij om alles te kunnen bekijken!

 

7. Wandeling door park

Rondom Old Town ligt een park. Grote kastanjebomen en groene gazons wisselen elkaar af. Mensen wandelen hier met de hond of doen aan hardlopen. Her en der vind je een mobiel eetkraampje en mensen zitten op de bankjes te genieten van het weer of zitten gezellig met elkaar te praten. Dit park is ideaal als je even de drukte van het centrum wilt ontglippen en wilt genieten van de rust in het park.

Krakau Ensannereist.nl

Park rondom Old Town

8. Concentratiekamp Auschwitz

Weliswaar niet in Krakau zelf, maar op 1,5 uur rijden vanaf de stad liggen voormalig concentratiekampen Auschwitz I en Auschwitz Birkenau. Echt de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen. Ik vond het erg indrukwekkend. Waar Auschwitz I nog vrijwel helemaal intact is, is Auschwitz Birkenau voor grotendeels verwoest door de tand des tijds of tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wil je meer lezen over mijn bezoek aan Auschwitz? Lees mijn dan mijn blog

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Top 8 bezienswaardigheden in Krakau”
  1. Niek schreef:

    Mooi dat ook het park rondom de stad in jouw top 8 staat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl