Topdesigner Ingegerd Råman in Design Museum Stockholm

Denk je aan Scandinavië, dan denk je gelijk aan design. Toen ik door de straten van Stockholm wandelde ontdekte zag ik in koffiehuizen, bars, restaurants en hotel deze stijl duidelijk terug. Design bestaat natuurlijk niet zonder designers. Een van de leading Zweedse designlady’s is Ingegerd Råman. Uiteraard werkte zij voor IKEA maar ook in opdracht van het Zweedse Koningshuis. In het Nationaal Design Museum, gevestigd op de vierde etage van het Kulturhuset in Stockholm exposeerde zij met een grote variatie aan werken.

Design museum Stockholm

Glaswerk, keramiek en serviesgoed

Ingegerd Råman heeft zich als designer vooral gericht op de vormgeving van glaswerk, keramiek en serviesgoed. Dit is juist een van de moeilijkste disciplines omdat het een product moet zijn dat in het alledaagse leven past. Ik vind dat Ingrid hierin uitstekend geslaagd is.

“ I like listening, conversing and learning. When one works so closely together one develops a particular sense of trust. This means that I see and think in a different way and this powerfully influenced my own work.” – Ingegerd Råman 

Eigen stijl: stapelen, simpel en natuurlijke lijnen

Bij een topdesigner mag je daarbij ook klasse werk en een eigen stijl verwachten. In het werk van Ingegerd zie je duidelijk een stijl terug; transparant en simpel met natuurlijke lijnen. Vaak is het servies te stapelen met kommen, schaaltjes en bordjes. Er is duidelijk over na gedacht zoals bij de ciderfles en de ciderglazen. Ingegerd ontdekte dat er geen glazen bestonden voor deze bijzondere drank en ontwierp glazen in de vorm van appels.

DESIGN MUSEUM STOCKHOLM

Goed om te weten over Design Museum Stockholm

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 14 augustus 2016 in het Nationaal Design Museum Stockholm. In de museumshop kun je glaswerk van Ingegerd komen, een leuk aandenken! Het goedkoopste exemplaar kost je rond de 80 euro. Op de etage boven het museum vind je een panoramaterras waar je na afloop even kunt genieten van de zon, het uitzicht en een fika (koffie met gebakje).

Tip: het werk van Ingegerd Råman is in Nederland ook te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl