Try before you die: Trabant rijden door Berlijn (met video!)

“Ik wil dit echt doen, alsjeblieft, mag het?” Een jongensdroom, dat was het rijden in een Trabant voor Sander zeker. Hij liet het zich dan ook de kans niet ontnemen om dit de afgelopen week in Berlijn te doen. Als bijrijder mocht ik mee en het is werkelijk de gaafste manier om Berlijn te verkennen!

Een Trabant, ‘wat is dat?’, hoor ik je denken. Als je de val van de Berlijnse muur niet (bewust) hebt meegemaakt, ik was een maand oud, zul je dat zeker denken. Een Trabant is een typisch Oost-Duitse auto en hét symbool van de DDR. Het was praktisch de enige auto die in het oosten tussen 1961 en 1989 rondreed en was zeer geliefd. De vraag naar deze auto was groot. Opmerkelijk is ook dat deze auto gemaakt is van een combinatie van plastic en katoen!

Anders schakelen

Voordat we instappen eerst een instructie want in een Trabant rijd je niet gelijk weg. Het grootste verschil is het schakelen, wat je met een hendel doet. Een pruttelend broemend geluid maakt onze mosgroene Trabant als we het terrein afrijden. We volgen de gids die in de Trabant voor ons uit rijdt. Als een karavaan volg je en via een ingebouwde walkytalky krijg je aanwijzingen als ‘gerade aus’ en vertelt de gids ondertussen over Berlijn.

Trabant rijden Safari BerlijnP3140230

Trabant tour langs de Berlijnse highlights

We volgen de Oost-Berlijn route die 1 uur en 15 minuten duurt. Via Potzdammer Platz, waar ooit het eerste verkeerslicht ter wereld stond, richting de Branderburger Tor. Ontzettend gaaf om dit icoon vanaf deze manier te bekijken! We slaan linksaf richting de Reichstag en komen via de televisiewijk op Unter den Linden. De Fernsehturm ligt recht voor ons en vanuit onze mini-auto lijkt hij nog groter! We passeren het Museum Insel, de Dom en het Rode Stadhuis en draaien via Alexanderplatz de Oost-Duitse boulevard: Karl Marx Allee op. Hier maken een fotostop en hebben de gelegenheid om van bestuurder te wisselen. Sander laat zich de kans om door Berlijn in een Trabant te rijden niet ontnemen en dus blijven onze rollen hetzelfde. We zetten koers richting de East Side Gallery. De 1,5 kilometer muur cross je voor het mooie wel te snel voorbij. Via Kreuzberg komen we weer richting Checkpoint Charlie, het eindpunt. Na afloop krijgt Sander zijn verdiende ‘Trabant Führerschein‘ als aandenken.

 

Video van de TrabiSafari in Berlijn

Trabant Safari Berlijn

Trabant rijden Safari BerlijnP3140299

Meer weten van de DDR?

Wil je in Berlijn meer te weten komen over het voormalige Oost-Duitsland? Bezoek dan het DDR Museum bij de Dom. Hier wordt je meegenomen in het alledaagse leven in Oost-Duitsland. Wil je meer weten over de Trabant? Het nieuwe Trabi Museum ligt tegen over het start- en eindpunt van Trabi Safari.

Praktische informatie Trabant rijden in Berlijn

  • Je start je TrabiSafari Berlijn bij TrabiWorld, Zimmerstraße 97, 10117 Berlin. De straat ligt tussen Checkpoint Charlie en Potzdammer Platz in.
  • Je kunt 7 dagen per week een Trabant tour maken maar reserveren is aan te raden.
  • De prijs verschilt of je met 1, 2, 3 of 4 deelnemers in een Trabant stapt. Bij 2 personen betaal je €44,- per persoon.
  • Uiteraard is een rijbewijs verplicht en deze moet je bij je hebben.

 

De Trabant Safari maakte ik op eigen gelegenheid, je leest dan ook mijn eigen ervaring. 

 

Zou jij ook een Trabant tour willen maken in Berlijn?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Try before you die: Trabant rijden door Berlijn (met video!)”
  1. Ik heb de trabantjes vorig weekend zijn rijden tijdens mijn bezoek aan Berlijn. Klinkt als iets wat ik tijdens een volgend bezoek zeker zal overwegen.

    Er is veel te veel leuks in Berlijn. Ik móet gewoon weer terug…

  2. Carolien schreef:

    Leuk zeg!! Ik was pas in Berlijn en zag de trabantjes rijden, herken de route nu ook meteen. Grappig. Ook grappig dat jij pas een maand oud was toen de muur viel. Ik heb ‘m wel bewust meegemaakt. Ben in Oostduitsland geweest ten tijde van de muur en er werd echt streng gecontroleerd en militairen lopen overal. Eigenlijk weer een beetje zoals nu door de terreurdreiging. Ik was 16jr toen de muur viel (oeps ;)) Ik moet nog een keer terug om met een Trabant te rijden. Wij kozen nu voor de benenwagen en de fiets, ook leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl