Verser dan vers eten bij Aubergine op Ibiza

Gezond eten en Ibiza gaan goed samen. Overal op het eiland vind je restaurants met een vegan, vega en biologisch eten. Op de weg tussen Sant Miquel en Santa Gertrudis de Fruitera vind je Aubergine. Hier eet je verser dan verst in een prachtige tuin.

Als je reisgenoot een vegetariër is, is het niet altijd makkelijk om restaurants te vinden waar hij veel keuze heeft. Daarom waren we extra blij toen we deze ‘local hideaway’ ontdekte. Extra fijn is het als de sfeer hier ook nog goed is en uiteraard het eten.

Een prachtige mediterrane tuin met olijfbomen

Vanaf de doorgaande weg zie je het restaurant eigenlijk niet liggen. Het ligt achter een witte muur. Op het grind parkeren we de auto en lopen via de olijfbomen naar het terras. We krijgen een prettig plekje onder het prieeltje toegewezen. De tuin is mediterraan ingericht met veel cactussen en olijfbomen. Bovendien hebben we uitzicht op de zonsondergang.

Aubergine IbizaP7251168 Aubergine IbizaP7251166

Versheid en puurheid

We bestellen het aperitief en een vers gebakken brood met bietenaoili en de heerlijkste olijven volgen. Als hoofdgerecht krijg ik een romige soep van zoete aardappel en gember (zoooo lekker) en Sander geniet van een lasagne van groenten uit eigen tuin. Ook al zo lekker. Je proeft de versheid en de puurheid van de ingrediënten. Uiteraard laten we een toetje ons niet ontnemen. We gaan beide voor de rijstpudding van kokosmelk met cardomon.

Winkel en muziek

Aubergine organiseert op verschillende avonden live muziek en in de wintermaanden een organic locale markt. Er is ook nog een winkeltje waar je verse producten en mooie leren tassen kunt kopen.

Op Ibiza ligt Aubergine aan de Carretera de San Miguel op 9.9 kilometer. Reserveren en de menukaart vind je hier.

Aubergine IbizaP7251175

 

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl