VLOG: Hoe leuk is Leuven voor een minicitytrip?

Universiteitssteden hebben altijd een typische reuring en ook die verwachting had ik bij Leuven. Studentikoos met veel kroegen, fietsen, gezellig rumoer en bier. Dat laatste mag je op z’n minst verwachten bij onze zuiderburen. En ook de rest viel niet tegen. Leuven is hartstikke leuk voor een minicitytrip! Bekijk de vlog die ik maakte en 7 handige tips op rij!

 

Tip 1: Stadswandeling langs de monumenten.

Met de handige Leuven App maak je een stadswandeling langs de vele monumenten. Vanaf de Markt met het prachtige gotische Stadhuis en Unesco Werelderfgoed Sint Pieterskerk loop je langs de oude marktplaatsen, gevels richting het Groot Begijnhof.

Tip 2: Koffiespot bij Koffie Onan

Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd. Daarom kon ik een stop bij Koffiespot Koffie Onan niet overslaan. Het was druk, hier en dat is altijd een goed teken!Gemaakt van een bittere Braziliaanse boon en een mooie lattekunstwerk in mijn cappuccino. Adres: Parijsstraat 28.

Tip 3: Het Groot Begijnhof

Wat een rust! Het Groot Begijnhof is een minidorpje binnen de stad. Eeuwenoud met minigrachtjes, veel bakstenenhuisjes en gazonnetjes. Hier wonen vele professoren en studenten van de universiteit. Op zaterdagmiddag is het er bijzonder rustig. Nu zou je kunnen denken omdat ze zo hard studeren, maar ik denk eerder uitbrakken ;-).

Tip 4: Shoppen in de Mechelsestraat

Ja uiteraard heeft Leuven ook een drukke winkelstraat met ketens maar ik was erg gecharmeerd van de boutiques in de Mechelsestraat. Prachtige culinaire winkels, leuke woonstores en cadeaushops. Hier kun je echt slagen voor leuke dingen. Enne loop gerust deze straat uit, want daar zit echt het walhalla, maar daarover later meer op deze blog ;).

Tip 5: Tijd voor bier

Een dag in Leuven zonder een Belgisch biertje is natuurlijk geen perfecte dag. Wij genoten bij Volkscafe Leuven Centraal, een echt stad café waar opoe neerploft, hipster studenten en moeders met baby’s allen aan het bier zitten. Adres: Margarethaplein 3.

Tip 6: Eten bij Herberg Domus

Wil je voor een habbekrats (ja echt) lekker en typisch Belgisch eten? Dan moet je naar Herberg Domus. Een herberg zoals die al 100 jaar geleden moet zijn geweest. Huisgemaakt bier, houten banken en friet met stoofvlees. De beelden vind je niet in deze vlog want ondanks dat het eten heerlijk was, ziet stoofvlees er bij slecht licht niet zo smakelijk uit.  Adres: Tiensestraat 8

Tip 7: Parkeren bij het ziekenhuis

Parkeren in onbekende steden is altijd een crime en daarnaast duur. Wij parkeerden onze auto bij het ziekenhuis en stapte daar op de shuttlebus naar de Markt. Kosten €3,- voor een hele dag inclusief bus! Geen gedoe en de bussen rijden vanaf het ziekenhuis (en vise versa) af en aan.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
6 reacties op “VLOG: Hoe leuk is Leuven voor een minicitytrip?”
 1. Leuven is één van de weinige steden in België die ik nog niet heb bezocht, maar hij staat zeker op de lijst. Ziet er mooi en sfeervol uit. Ik zou ook zeker het Begijnhof bezoeken, ik hou wel van zulke plekjes 🙂

 2. Yvonne schreef:

  Leuk filmpje Sanne! Wij waren vorig jaar net een maandje later in Leuven, toen het net een heel lekker lente-weekend was. Ook fijn, met alle terrasjes buiten!

 3. ivonne schreef:

  Ik ben vorig jaar in Leuven geweest en vond het een heerlijke stad. Weer even helemaal terug dankzij jouw film.

 4. Lizette schreef:

  Leuk filmpje is het geworden! En hele fijne tips. Ik ben nog nooit in Leuven geweest, maar ik word altijd wel blij van een bezoek aan een stad van onze zuiderburen. Dichtbij, maar toch weer even heel anders. En een Belgisch biertje hoort daar zeker bij 🙂 Goeie tip van het parkeren! En wat handig dat er een app is voor een wandeling, lekker modern.

 5. Ik heb nog maar weinig steden in België bezocht, maar Leuven staat zeker op het lijstje. Goede parkeertip 🙂 . Altijd handig.

 6. Jessica schreef:

  Fijne tips hoor! Ik vind Leuven een heerlijke stad voor een korte trip/weekend weg. 🙂 Vorig jaar oa samen met Lotte (van Scratching my map) op pad geweest, die woont daar. Leuke stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl