VLOG: Minicitytrip in Plezant Mechelen + wist je dat…

Onlangs bezocht ik Mechelen, een ontzettend leuke stad voor een minicitytrip. De voordelen van deze stad: redelijk rustig, dichtbij huis, het ultieme België gevoel en zelfs kindvriendelijk! Benieuwd naar deze stad? Kijk een sfeerimpressie in mijn vlog! En ik vertel je nog 3 leuke wist je datjes!

Wist je dat over Mechelen?

Waarom is de bijnaam van de Mechelaren de Maneblussers?

Over de St Rombouts toren gaat een legende… De Mechelaren dachten op een nacht dat de toren in brand stond. De hele stad liep uit om de toren te blussen. Boven aangekomen bleek dat het rode maanlicht plus mist zorgde voor het ‘brandeffect’. Sindsdien worden de Mechelaren spottend de ‘Maneblussers’ genoemd.

Waarom loopt heel Mechelen uit voor het Klokkenwerpen?

De streep die je vanaf de toren naar het stadhuis ziet lopen is overigens geen vliegtuigstreep (he Natasha ;)) maar een kabel voor het jaarlijkse Klokkenwerpen! Een waar spektakel waarbij de hele markt vol staat met grijpgrage bewoners die een uniek exemplaar van een klokje willen bemachtigen!

Wie is Opsinjorke?

Opsinjorke is het icoon van de stad. Oftewel… mannen die hun vrouw belazerde kregen er met een pop van langs. De pop is ooit van het laken gevallen en kwam op zijn oor terecht. Anno nu wordt het manneke meegedragen in de optochten van de stad. Het bronzenbeeld staat op de markt en achter de Sint Romboutstoren staat een enorme versie waarop geklommen kan worden.

 

Alle blogs over Mechelen:

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
9 reacties op “VLOG: Minicitytrip in Plezant Mechelen + wist je dat…”
 1. Sanne schreef:

  Leuke anekdote over de maneblusser! Heerlijk vrolijk muziekje onder je vlog trouwens.

 2. Roger schreef:

  Leuke blog/vlog. Ik ben trouwens nog wel benieuwd naar het ‘kindvriendelijke’ van deze stad. Kan ik dat ergens teruglezen?

 3. Jenny schreef:

  Leuke stad! Ik ga deze onthouden voor een weekendje weg dicht bij huis.

 4. Eva schreef:

  Ik hou van Vlaamse steden en Mechelen vormt daar zeker geen uitzondering op. Gemoedelijke stad, lekker compact, perfect voor een weekendje weg

 5. Niels schreef:

  Leuke stad! Wij hadden ons ook goed vermaakt. Leuk om dan de stukken waar je zelf ook gelopen hebt terug te zien in je video. Opsinjorke, we hadden de beelden wel zien staan maar het verhaal erachter niet meegekregen. Goed om het dan nu toch te weten. Daarnaast had je best een mooi zicht vanaf de toren, leuk om te zien dat je er ook naar boven bent geklommen.

 6. Martin schreef:

  Ik lees veel positieve blogs over Mechelen en ook Leuven. Dit jaar wordt het Leuven, Misschien volgend jaar Mechelen. Een tripje naar Belgie is altijd leuk!

 7. Jessica schreef:

  Belgische is zo dichtbij (voor mij al helemaal, ik woon niet ver van de grens haha) maar toch zo verrassend anders dan Nederlandse steden. Leuk trouwens dat je ook video’s maakt, ik heb me gelijk geabonneerd op je kanaal!

 8. Caro schreef:

  Wat een fijne sfeerimpressie! Mechelen ziet eruit als een stad die ik ook maar eens binnenkort moet bezoeken!

 9. Aniek schreef:

  Leuke weetjes! Ik ga Mechelen onthouden voor een volgende stedentrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl