Waarom ik altijd met de boot naar Londen reis!

Ga je nu weer met de boot naar Engeland? Waarom ga je niet gewoon vliegen? Afgelopen december was ik voor de 5e keer in Londen en voor de 7e keer in Groot-Britannië en alle keren ben ik met de boot gegaan. Nee, ik heb geen vliegangst. Waarom ik dan toch voor de boot kies? Mijn 7 redenen!

Boot naar EngelandDSC_0472Boot naar EngelandDSC_0476

  • Vanaf huis zit ik binnen 15 minuten op de boot

Zodra ik van huis vertrek, ben ik met c.a. 7 minuten bij de terminal van Stena Line. Hier loop je langs de marechaussee direct de boot op. Hoewel niet iedereen die luxe zo dichtbij heeft, kun je als nog makkelijk met de trein tot aan de terminal komen.

  • Geen lange wachttijden

Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik lang moest wachten bij de terminal. Ik kan altijd gelijk doorlopen dat scheelt me veel ergernis.

  • Geen bagagelimiet en vliegtuig securitycheck

Qua wachten scheelt de securitycheck wellicht nog wel het meeste tijd, je kunt je shampoo’s in iedere portie meenemen en hoeft niet weer alles in één koffertje te proppen omdat je alleen handbagage wilt mee nemen. Als je terug reist maakt het niet uit hoeveel je in Londen geshopt hebt.

  • Je hebt direct een vakantiegevoel

Als je aan boord komt kun je direct plaats nemen in de pub en een biertje of kopje koffie bestellen. Zodra de boot vertrekt kun je even naar het buitendek gaan om te kijken hoe je de haven verlaat. Dit is leuk toch?

  • Vertier aan boord

Mocht je willen heb je vertier in de vorm van een bioscoop met actuele films, casino, sport, de pub of de shop aan boord.

  • Reistijd = slaaptijd

Als je met de nachtboot oversteekt is je reistijd gelijk aan je normale slaap, Je hebt dus geen extra tijdverlies.

  • Je hebt lange dagen

Vliegen brengt altijd weer stress en ongelukkige vertrektijden met zich mee. Als je met de boot reist en daarna met de trein ben je ‘s ochtends rond half 9 al in hartje Londen en kun je een hele dag al op pad. Terug moet je om 23.00 uur in Harwich zijn. Ook dan heb je dus nog een hele dag voor de boeg.

 

Boot naar EngelandDSC_0480 Boot naar EngelandDSC_0479 Boot naar EngelandDSC_0481 Boot naar EngelandDSC_0482 Boot naar EngelandDSC_0483

Aan de overkant en dan?

Bij het verlaten van de Terminal in Harwich stap je ook weer direct in de trein. In 1 uur en 15 minuten sta je op Liverpool Street Station.

Is het goedkoper?

Onderaan de streep zal het weinig verschil maken, zeker als je een goede airline deal hebt. Bijkomende kosten zijn uiteraard wel weer de trein van Harwich naar Londen, maar je kunt bij de nachtboot weer op overnachtingen in Londen besparen.Ben jij wel eens met de boot geweest naar Londen?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Waarom ik altijd met de boot naar Londen reis!”
  1. Toevallig reisde ik deze maand per Stena Lines naar Londen en dat beviel prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl