Zürich, de wereldstad die alles heeft

Na een prachtige treinreis vanuit Venetië langs de gebergten en meren van Zwitserland kwamen ik en mijn vriendinnen aan op Zürich Hauptbahnhof. Zürich was de 10e stad van mijn interrailtrip en tevens het economische centrum van Zwitserland. Een geweldige stad, maar wel relatief duur met de Zwitserse kronen in vergelijking tot de euro of de Hongaarse Florint.

Zürichsee

De parel van Zürich is toch wel het meer; de Zürichsee. Je vindt er diverse rondvaartboten waarmee je het uitzicht vanaf het water kunt bewonderen. Wij stapten uit op de halte Zürichhorn, waar je naast een casino en een Chinese tuin ook de grote openluchtbioscoop Allianz Cinema kunt vinden waarbij het bioscoopscherm uit het water verschijnt. In dit deel van Zürich genoten wij – aan een haven waar alle zeilboten midden in het water staan – van het uitzicht.

Dianneinzurich

Budget Hotel in Zurich

In Zürich hadden we een hotelkamer in het ibis budget Zurich City West, omdat een wereldstad als Zürich zo fancy is dat ze geen hostels hebben. Aangezien we al bijna drie weken in hostels verbleven was het wel fijn om een (kleine) hotelkamer te hebben met zijn drieën in plaats van met zes andere backpackers op een hostelkamer. Het hotel zit redelijk dichtbij een treinstation en heeft meerdere tramhaltes op de hoek van de straat. Dichtbij zit een Spar supermarkt waar je voor redelijke prijzen eten en drinken kunt kopen.

Uitzichtpunt De Lindenhof

De plek die mij het meeste is bijgebleven is het uitzichtpunt De Lindenhof. Vooral in de avond is dit de perfecte plek om met je partner of vrienden van het schemerige uitzicht te genieten. De lampjes van alle gebouwen in de stad gaan aan en het is een bijna sprookjesachtige ervaring. De Lindenhof in de oude stad is tevens een historische plek met een Romeins kasteel en het latere keizerlijke paleis.

Zurich_280716DSC_0849 2Zurich_280716

Botanische tuin

De bloemenfotograaf die in mij schuilt, maakte weer een sprongetje toen we de botanische tuin van de universiteit van Zürich bezochten. Bloemen en planten in alle kleuren en maten (bezoek in de zomermaanden is wel een vereiste). Vooral de bloemen- en plantensoorten in de ‘domes’ zijn erg mooi!

Tips voor Zurich op een rij

 • De Lindt chocoladefabriek
 • Uitzichtpunt: Lindenhof
 • Üetliberg
 • Grossmünster kathedraal
 • Favoriete vervoersmiddelen: tram en boot

 

Ben jij wel eens in Zwitserland geweest, wat vind je ervan? Ik zou wel eens een langere treinreis willen maken want Zwitserland heeft de mooiste treinroutes door de bergen!

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Deel dit bericht op...
[jpshare]
9 reacties op “Zürich, de wereldstad die alles heeft”
 1. karlien schreef:

  Zürich is fantastisch en, zoals je zelf ook aangeeft, mega duur! Ik heb een jaar in Zwitserland gewoond en kon toen onbeperkt treinen. Ik kwam vaak in Zürich maar als scholier zonder geld gaf ik er geen cent uit 😉

  • Dianne de Kievit schreef:

   Ik heb inderdaad ook niet veel geld uitgegeven in Zwitserland, omdat ik op interrailreis was, was dit een van de laatste bestemmingen. Wat leuk dat je in Zwitserland hebt gewoond!

 2. Yvonne schreef:

  Ooit waren we in Zwitserland, hebben er gekampeerd en zelfs dat vond ik al heel erg pittig geprijsd. Zürich is denk ik echt geen bestemming voor een gezin, dus ik geniet even mee van dit soort foto’s en blogs. 🙂

 3. Ik ben nog nooit in Zwitserland geweest, maar het lijkt me zeker de moeite waard. Die botanische tuin lijkt me erg mooi.

 4. Jenny - IkReis schreef:

  Er valt voor mij nog veel te ontdekken in Zwitserland! In Zürich ben ik nog nooit geweest.

 5. De enige keer dat ik in Zwitserland ben geweest is tijdens een wintersport in Oostenrijk. Vanuit de plek waar we zaten kon je naar Zwitserland skiën. Dat hebben we gedaan maar meer dan sneeuw heb ik er dus niet gezien. Hoog tijd om eens terug te gaan.

 6. Maud schreef:

  Ik ben wel eens in Zwitserland geweest, maar meer als ‘doorreis’ tijdens een vakantie naar Italië. Mijn vader is vroeger (toen hij een jaar of 18 was) in 2,5 week naar Zwitserland gefietst en hij wou ons toen dingen laten zien.. Mooi! Verder heb ik nog nooit iets gezien van Zwitserland, dit komt denk ik met name doordat ik altijd hoor dat het zo’n belachelijk duur land is.. Haha.

  • Dianne de Kievit schreef:

   Het is inderdaad erg duur, maar je kan soms ook wel aanbiedingen vinden in restaurants. Ik at bijvoorbeeld een hamburger voor omgerekend 10 euro in het Ibis Hotel! Wat leuk heb je daar een blog over geschreven? Zwitserland heeft zeker prachtige landschappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl