Wijken in Londen, ministeden in de metropool

Londen is huge! Waar wij klagen een half uur onderweg te zijn van huis naar Amsterdam, doe je er in Londen oost naar west nog langer over. De wijken in Londen zijn dan eigenlijk ook ministeden binnen de metropool. De leukste wijken in Londen op rij.

Shoreditch

Shoreditch is een wijk in opkomst en een echt kleurrijke wijk. Dat komt enerzijds door de vele streetart die je hier aan treft. De Bricklane is de grootste straat die je vanaf metrostation Aldgate East zo in loopt. Behalve de kleurrijke kunst worden je zintuigen hier geprikkeld; er zit namelijk veel Indiase curryhuisjes hier. Om te shoppen moet je zeker Old Spitalfieldsmarket niet overslaan en BOXPARK.

Meer over Shoreditch

Wijken in LondenDSC_0193

Camden

Camden is het feestje van Londen. Deze wijk ligt aan de noordkant van de stad, één halte van King’s Crossstation. Hier tref je een foodmarkt, art & crafts markt en vooral veel alternatievelingen. Had ik al gezegd dat je hier de lekkerste gin kunt proeven en kopen?

Meer over Camden

Covent Garden

Ik MOET altijd naar Covent Garden. Ik vind dit zo’n leuk stukje Londen. De winkeltjes zijn hier zooo leuk, ik slaag hier altijd zo voor cadeautjes. De muzikanten die hier optreden geven het nog een extra sfeertje en om de hoek is natuurlijk West End.

Wijken in LondenDSC_0980

South Bank

De zuidzijde van de Thames oogt misschien wat zakelijk maar is het juist niet! Je vindt hier veel cultuur. Ga naar Tate Modern, een hoogwaardig museum met moderne kunst. Steek daarna door voor een lunch op Borough Market. Wil je je de stuipen op het lijf laten jagen, ga dan zeker naar de London Dungeon. Je kunt ook vanaf de Tower Bridge op de watertaxi stappen en je bij London EYE weer af laten zetten.

Knightsbridge

In Knightsbridge struikel je ook over de bezienswaardigheden. Je vind hier onder andere Natural History Museum, Science Museum en Victoria & Albert Museum. Allen zijn gratis toegankelijk. Een paar straten verder ligt de Royal Albert Hall en het Albert Monument. Deze staat eigenlijk al weer in Hyde Park waar in de wintermaanden Winter Wonderland neerstrijkt. Sluit uiteraard af met een bezoekje aan Harrods.

Wijken in LondenIMG_8522

Westminister en Soho

Het politieke centrum van Londen is natuurlijk Westminister. Hier passeer je uiteraard Big Ben de Houses of Parliament, Westminster Abbey en 10 Downing Street. Op Trafalgal Square ligt The National Gallery. Via The Mall loop je vervolgens zo naar St James Park, let op de eekhoorntjes om daarna even te wuiven naar the Queen bij Buckingham Palace. Hoewel mij Times Square en Regent Street met alle grote ketens enorm afschrikt, heb je in Soho ook veel kleinere zijstraatjes. Hier struikel je over de pubs en restaurants.Wat is jouw favoriete wijk in Londen?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
3 reacties op “Wijken in Londen, ministeden in de metropool”
  1. Marlies schreef:

    Ik ga volgende maand naar Londen en wat heb ik zin! Ik probeer toch altijd naar Camden te gaan. Toch een speciale plek en de markt vind ik echt super leuk.

  2. London is geweldig! Vooral Camden is een favoriet maar mij, een feestje inderdaad? Super leuke blog !

  3. Maud schreef:

    Ik heb echt een haat-liefde verhouding met Londen. Ik vind de stad prachtig, maar tegelijkertijd ook verschrikkelijk. Stom he? Sommige wijken zijn wel heel fijn, zoals Covent Garden en Camden Town (Als je alle toeristen even over het hoofd ziet 😉 hahaha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl