Anton Pieckdecor en duizenden lichtjes in de Winter Efteling

Ik moest het even opzoeken maar het was zomer 2011 voor het laatst dat we een dagje in de Efteling waren en ruim drie jaar eerder in de Winter Efteling. Met de familie togen we daarom richting Kaatsheuvel voor niet 1, niet 2 maar 3 dagen in een Anton Pieckdecor met een heel hoop lampjes.

Winter eftelingP1055664

Het bizarre aan de Efteling vind ik, ondanks dat je er vijf jaar niet geweest bent, dat het lijkt alsof er niks is veranderd. Langnek is Langnek, Doornroosje slaapt nog steeds, Carnaval Festival, Fata Morgana en de Droomvlucht zijn precies eender en Holle Bolle Gijs roept nog steeds “Papier hier”. Toch is de Efteling wel aan het ontwikkelen. Stiekem zijn er nieuwe sprookjes in het oude Anton Pieckbos gekomen. Het 69e sprookje is Pinokkio, “huh dacht ik maar die was er toch allang?”, mis. De nieuwste achtbaan was de Baron 1898, maar door de winterkou helaas gesloten. En dan Raveleijn. Ondanks dat ik de show nog nooit echt had gezien wist ik via de vele opvoeringen van neef en nichtje wel van Thomas, zijn broers en zussen, Graaf Olaf en de draak.

Winter Efteling

Vuurkorven, ontzettend veel lichtjes, sneeuw… de Winter Efteling is een waar decor. Onderweg kom je de Vuurprins en Sneeuwprinses tegen, koortjes met namen als de Lichtpuntjes schallen over de pleintjes en de geur van Glühwein en rookworst komt je tegemoet. Op het park vind je ook extra winterse activiteiten zoals de langlaufbaan, schaatsbaan en sleeën.

Winter eftelingP1045622

Winter efteling15896063_1835910969990061_1843254585846306629_o

Winter efteling15936484_1835910743323417_4150505382972931055_o

Aquanura show

Voor het eerst zag ik nu ook de Aquanura fonteinenlichtshow. Vlak voor de sluiting van het park (om 20.00 uur) wordt de show twee keer opgevoerd op de vijver bij Fata Morgana. Een waar spektakel van metershoge waterstralen, lichten in alle kleuren van de regenboog en muziek van de attracties. Ik heb geprobeerd foto’s te maken; het was net vuurwerk!

Winter eftelingP1055708

 

Slapen in Bosrijk

Omdat wij niet 1 maar 3 dagen naar de Efteling gingen, sliepen we in een vakantiehuis op het park Bosrijk
, zo’n 10 minuten van de entree af. Een prachtig bungalowpark in dezelfde Eftelingstijl. We hadden een superruim Boshuys met een grote woonkamer, grote slaapkamers waarbij je slaapt onder een dekbed van Klaas Vaak. Helaas vroor het -7 maar een gigantisch terras aan het water. In het hoofdgebouw vind je ook het zwembad ookwel Badhuys, winkeltje Waerenhuys en een café Eethuys waar pizza’s vers gebakken worden en bezorgd bij je huisje. Want na een dag rondlopen heeft niemand meer zin om te koken. 🙂 Je moet overigens wel op tijd naar bed want Klaas Vaak, van wie ook het zandkasteel op het park is, komt om 19.00 in hoogst eigen persoon het hele park langs om zand in je ogen te strooien…

Winter eftelingP1055778

Overnachten bij Efteling

Je kunt bij Efteling op drie plekken overnachten, ideaal als de Efteling wat verder van huis is, of je meerdere dagen in het park wilt genieten. Zoals je bovenstaand kunt lezen verbleef ik in Bosrijk.

Efteling heeft sinds 2017 ook een nieuw park aangelegd het Loonsche Land. Hier verblijf je in prachtige boshutten, net iets verder van het park af.

Je kunt natuurlijk ook nog steeds een kamer boeken in het Efteling Hotel en slapen in een van de bijzondere suites.
Bekijk alle aanbiedingen om te overnachten bij de Efteling.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl