Kan een reisblogger ook met vakantie?

As we speak ben ik mijn koffer aan het inpakken voor mijn aanstaande vakantie ‘Back to the Island’ en een weekje in eigen land. Maar huh jij hebt toch altijd vakantie met al die tripjes van je? Was dat maar waar! Ook als ik voor mijn blog op pad ben, betekent dat naast veel zien, beleven en activiteiten ondernemen ook constant ‘AAN’ staan. En dus nu tijd voor echte vakantie!

Altijd maar AAN staan

Foto- en videomateriaal maken, notities maken en uitwerken tot concepten, op social media posten etc. Als blogger ben je heel anders op reis, dat zullen mijn medebloggers ook zeker niet ontkennen. Ook voor mijn werk zit ik vele uren per dag online om wederom al die prikkels tot mij te nemen. Dat ben ik gewend en is zeker niet erg, maar hoe lekker is het om 2 weekjes even niet te hoeven.

Als freelancer op vakantie, kan dat wel?

Ik ben natuurlijk zelfstandig ondernemer, kan je dan wel met vakantie? Ieder mens heeft een aantal weken rust nodig per jaar om te resetten. Het woord vakantie zegt dat ook al want het is afkomstig van ‘vacatio’ het Latijns voor vrij zijn van verplichtingen. Nu ga ik in de periode dat zowat heel Nederland weg is of bijna met vakantie gaat, dus dat maakt dat het ook al stukken rustiger is. Wel in het hoogseizoen dus, ja. Helaas het prijskaartje. Uiteraard heb ik vooruitgewerkt en projecten waar mogelijk afgerond.

Gaat je laptop dan helemaal niet aan, je telefoon uit en laat je je camera thuis? Mijn laptop gaat wel mee hoor en ik probeer eens per dag toch even de highlights te checken. Vaak komt als ik uitgerust ben, weer een enorme schrijfinspiratie en tik ik tientallen blogs. Voor mij is dat ook een soort ontspanning. Ook mijn camera gaat mee, want hey ik zal net die mooie zonsondergang missen ;-). En die deel ik uiteraard op Instagram.

Wat doe je dan op vakantie?

De hele vakantie ben ik omgeven door een gezelschap van vrienden. Dat betekent dus lekker eten en drinken, lang tafelen, spelletjes en gezelligheid. Ik neem dan graag uitgebreid de tijd om te koken; ik word al weken om mijn kop gezeurd voor mijn gemarineerde zalm van de barbecue…. 😉 Maar ik zal mezelf ook lekker terugtrekken met boeken en tijdschriften, kiezen tussen de enorme opgespaarde stapel is lastig! En uiteraard wat uitstapjes naar strandjes, baaitjes en dorpjes op Ibiza. Wat we in Nederland gaan doen laten we nog even afhangen van het weer!

Kortom ik ga lekker genieten! Ik wens jou ook een fijne vakantie!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
16 reacties op “Kan een reisblogger ook met vakantie?”
 1. Martin schreef:

  Wat is er leuker om lekker op vakantie te gaan en er ook nog leuke, mooie blogs over te maken!

 2. Haha,… héél herkenbaar! ‘De laptop gaat wel mee hoor’ en ‘geen fotomoment missen’, ‘vooruit bloggen’… Tsja… dát is echt. De familie is er inmiddels (bijna) aan gewend 😉 fijne vakantie met genoeg inspiratie!

 3. Niels schreef:

  Eigenlijk zeg je het zelf al, ondanks dat je voor jezelf weg bent ben je er toch mee bezig. Het verschil zit hem in de frequentie. Je post wat minder, kijkt wat minder op je mobiel en het maakt je niet uit als je even geen wifi hebt. Je bent niet constant “aan”. Dat is vakantie voor een reisblogger. Ontspannen, genieten en zelf doet wat je wilt hoort daar ook bij 😉

 4. Sigrid schreef:

  Whahaha zoooo herkenbaar dit!! “Jij bent ALTIJD op vakantie”zeggen ze dan. Dat werken daar om heen wordt totaal gemist! Fijne vakantie Sanne xx

 5. Helena schreef:

  Fijne vakantie! Herken het wel, al neem ik altijd minimaal een aantekeningenschriftje mee om ideeën voor nieuwe blogs te noteren.

 6. Kirsten schreef:

  Wat heerlijk dat je even écht vakantie hebt. De comments zijn heel herkenbaar inderdaad. Je hebt toch vrijwel altijd vakantie!? Uhh.. Nope! Haha. Heel veel plezier!

 7. Jenny schreef:

  Ik blog gewoon NIET op vakantie. Nooit. Ik wil niet afhankelijk zijn van WiFi wat goed genoeg moet zijn om te bloggen. De blogs die in de vakantie geschreven zijn, zijn voluit ingepland.

  Wel check ik mijn mail en post ik op sociale media.

 8. Aniek schreef:

  Ik ben nu ook op vakantie. Maar stiekem heb ik toch al op Instagram gepost, een paar aantekeningen gemaakt, mijn mail beantwoord…. blogger ben je 24/7. Maar nu ga ik eerst even heerlijk naar de sauna ☺️

 9. Sanne schreef:

  Ik probeer tijdens de vakantie wel veel minder online te zijn. Werk al vooruit en plan blogs in. Zo kan ik nog veel meer van mijn vakantie genieten. 🙂 Ik wens je een hele fijne vakantie Sanne!!

 10. Daphne schreef:

  Ik ben op vakantie altijd nog wel actief op social media en houdt aantekeningen bij, maar mail en dat soort zaken komen later. Of ik blogs schrijf of niet hangt echt een beetje af van het soort reis. Als ik veel in de bus/ov reis is het gemakkelijker om nog verhalen te schrijven, dan wanneer ik in de auto zit, moet navigeren of rijden en de hele dag op pad ben. Maar meer ‘uit’ staan is heel verstandig 😉

 11. Esther schreef:

  Ja, dit is heel herkenbaar als reisblogger. Je wil van alles zien en fotograferen en je bent toch vaak bezig met notities maken. De laatste reis die ik maakte met mijn gezin heb ik mijn social media even op een lager pitje gezet en dat is heel fijn 🙂

 12. Marcel schreef:

  Erg herkenbaar. Als reisblogger sta je ook op vakantie ‘aan’, al is dat in mij geval op een veel lagere frequentie. Bloggen doe ik niet tijdens de vakantie. Ik probeer wel elke dag iets op Facebook te posten, afhankelijk van de WIFI. Ik maak onderweg veel aantekeningen die ik dan thuis uitwerk voor mijn blogs.

 13. Jessica schreef:

  Heel herkenbaar, het is lastig om als reisblogger/freelancer af en toe je laptop aan de kant te leggen en gewoon een paar dagen te gaan genieten. Een paar jaar geleden vond ik dat echt onmogelijk, maar inmiddels besef ik ook wle dat de wereld niet vergaat als ik een paar dagen niet m’n e-mail open. ;p Ik hoop dat je het fijn hebt (gehad) op Ibiza! 🙂

 14. Marcella schreef:

  Fijne vakantie! Ik laat mijn laptop meestal thuis, maar ik neem mijn notitieboekje wel thuis. Inspiratie op doen & dat later uitwerken!

 15. Yvonne schreef:

  Herkenbaar hoor! Ik ben geen ondernemer, maar wel altijd als we onderweg zijn bezig met foto’s maken, aantekeningen maken, in mijn hoofd alweer een blog aan het schrijven. Fijn om heel af en toe even echt vakantie te hebben. Maar ook hier komt dan vanzelf weer schrijfinspiratie opborrelen en ga ik toch weer schrijven… maar dat voelt dan toch niet als een verplichting, dus anders. 🙂

 16. Marlieke schreef:

  Op vakantie blog ik niet, maar doe ik absoluut inspiratie op voor aankomende blogartikelen. Fototoestel, laptop, drone, alles gaat mee. En zonder wifi kan ik eigenlijk niet. Zolang het leuk blijft is het niet erg toch ;-). Geniet van je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl