ensanne & reisfotografie – antwoord op 5 vragen

Fotografie & reizen gaan fantastisch samen. Het is voor mij het moment om ontiegelijk veel foto’s te maken. Zeker nu ik net een nieuwe camera heb, een Olympus O-MD, ga ik nog meer kiekjes schieten. Voorheen fotografeerde ik met een Nikon D3000 maar na 6 dienstjaren was de energie hiervan letterlijk op. Benieuwd naar mijn antwoorden op een aantal reisfotografie vragen?

Reisfotografie Tag

Carolien van dreamtheworld.nl gaf mij de reisfotografie tag. Deze tag is oorspronkelijk door Jenny van ikreis.net bedacht en wordt door bloggers doorgegeven.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Mijn laatste foto maakte ik afgelopen woensdag toen ik op bezoek was in Amersfoort. Voor mij een onbekende stad en ik heb dan ook maar een heel klein stukje gezien. De stad heeft mij uitgenodigd om nog eens terug te komen. De foto van de Koppelpoort maakte ik met mijn iPhone. Ik hou heel erg van het spiegelende effect op het water.

Amersfoort Koppelpoort

 

Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Mijn foto’s van Venetië afgelopen zomer doen het nog steeds erg goed! Architectonische foto’s en zonsondergangen post ik ook vaak. Mijn beste foto – zo ver ik me herinner – was de onderstaande van het MAS in Antwerpen.

Lines! @masantwerpen #mas #masantwerpen #architecture

Een foto die is geplaatst door ensanne (@ensanne) op

Wat fotografeer je het liefst?

Ik fotografeer het liefste zonsondergangen, natuur zoals vogels, dieren en bloemen. Daarnaast architectuur: zowel modern als oud. Ook kunstmusea vind ik altijd tof om te fotograferen.Zonsondergang ReisfotografieP2280021 

Op welke foto ben je het meest trots?

Dat was echt een moeilijke vraag. Vooral omdat ik zóveel foto’s maak. Toch is het er een geworden van New York. We hadden zo’n geluk; een strak blauwe lucht. En de skyline van Manhattan, daar gaat m’n hart echt nog steeds sneller van kloppen. Mag ik weer?

Uitzicht Top 8 (1)

 

 

 

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

De eerste foto waar ik aan dacht was een foto die ik meer dan 2 jaar geleden deelde op Instagram. De dag dat mijn oma was overleden vond ik namelijk het boek ‘Oma vertel eens’ terug in haar huis. Het was helemaal volgeschreven met haar verhalen en herinneringen en haar foto’s van vroeger. Dat boek is echt een verhaal, een levensverhaal. Ik blader het regelmatig door en ben als maar bang het kwijt te raken. Dit is nog veel waardevoller dan alle reisfoto’s!

Wat een mooi cadeau van Oma. Ze heeft het boek ‘Oma vertel ‘s’ volgeschreven en geplakt achter gelaten…

Een foto die is geplaatst door ensanne (@ensanne) op

Ik geef deze reisfotografie tag ook weer graag door!

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “ensanne & reisfotografie – antwoord op 5 vragen”
  1. Leuk Sanne dat je de tag van me hebt overgenomen! En wat bijzonder dat boek van je oma. Heel kostbaar lijkt me.

  2. Wat bijzonder, dat dagboek van je oma! Ik heb ooit oude schriftjes van haar van de lagere school heb gelezen. Gaaf als dat soort dingen bewaard blijven.

    Leuk dat je de tag hebt overgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl