Reisplannen 2020: Patagonië, Schotland, weekend trekking en Auschwitz

En wat zijn je reisplannen voor dit jaar? Vorige week was de Vakantiebeurs en iedereen die nog geen idee had, heeft daar natuurlijk lekker kunnen ‘shoppen’. In mijn jaaroverzicht schreef ik ook al dat ik nog geen idee had. Inmiddels is mijn jaarplan ook wat concreter. Daarover in deze blog meer!

Nieuw continent

Nee, helaas zo’n grote wereldreis als vorig jaar drie maanden gaat hem dit jaar niet worden.Toch wil ik wel een nieuw continent gaan ontdekken: Zuid-Amerika. Ik hoop in november en december naar Patagonië in Chili en Argentinië te reizen. Na mijn reis in Nieuw-Zeeland is wel gebleken dat mijn hart sneller gaat kloppen van de ruige natuur. Het nationale park Torres del Paine is daardoor ook wel op mijn bucketlist gekomen. Het liefst zou ik de vier daagse W-trekking doen. Al pratende met mensen die hier zijn geweest word ik ook steeds enthousiaster. Nu ik nog ‘jong’ ben voel ik de urgentie om dit nu nog te doen. Maar ook nationaal park Lauca, met het prachtige meer van Lago Chungará en het land heeft ook fjorden. Kijk maar naar de plaatjes, daar wil ik heen!

Torres Del Paine in Chili

En misschien plak ik Antarctica of Paaseiland er nog bij, maar dat is meer een financiële kwestie. Op excursie naar Antarctica lijkt me heel gaaf, en dan ben ik op zeven continenten van de wereld geweest. Ik weet nog niet hoe ik dit ga boeken, als een georganiseerde reis, met een camper of zelf alleen op de bonnefooi. Dat hangt ook van mijn reisgezelschap, sinds 3 maanden heb ik een nieuwe vriend die het reizen nog moet ontdekken. Ik zou het supergaaf vinden als we dit samen kunnen doen. Maar daarvoor gaan we komend voorjaar op try-out (zie volgend kopje). Omdat ik de vier daagse hike wil doen, en in Nieuw-Zeeland veel problemen met mijn knie had, wil ik dus wel wat trainingsweekenden in Europa doen (zie kopje 3). Daarnaast wil ik starten met Spaanse les, want momenteel kom ik niet verder dan Dos Cervesas.

Lauca, Nationaal Park in Chili

Schotland: try-out

Met mijn nieuwe vriend ga ik eind maart naar Schotland. Hier gaan we rondtouren richting de hooglanden. We gaan met de auto en de veerboot naar New Castle, hier hebben we bewust voor gekozen, want met 15 vluchten vorig jaar had ik wel iets te compenseren. Daarnaast hadden we beide zin in de vrijheid om te gaan en staan waar we willen. We rijden richting de Loch Lomond, Ben Nevis, Isle of Skye en terug via Edinburgh. Onderweg gaan we natuurlijk hiken, veel mooie natuur bekijken en lekker genieten van de stad in Edinburgh. Voor ons wordt dit de try-out vakantie, om te kijken of we daarin ook samen klikken. 🙂

Old Man of Storr in Schotland

Trainen voor trekking

Komende zomer wil ik wat weekenden plannen om te trainen voor mijn hikes als ik naar Chili en Argentinië ga. Daarvoor staan nog alle opties open, maar in ieder geval in de bergen met een rugzak voor eerst een, dan twee en misschien wel drie nachten. Ik moet mij nog verder verdiepen in goede opties, maar Zwitserland is een land dat ik nog niet heb bezocht. Dus dat zou leuk zijn. Tips zijn zeker welkom.

75 jaar vrijheid

Tot slot wil ik dit jaar naar Auschwitz, het voormalige concentratiekamp in Polen. Ik ben voor mijn werk voor 75 jaar vrijheid veel met dit onderwerp bezig. Ik wil zelf op deze plek stil staan bij de verschrikkingen uit die tijd. Deze reis wil ik dan combineren met een bezoek aan Krakau.

Auschwitz in Polen

En verder…

Ja en dan houd ik mijn ogen natuurlijk open voor andere reizen. Zo zag ik dat Jessica van Corners of the World een groepsreis naar Roemenië organiseert. Een supermooie reis, ware het niet dat ik precies die week al 2 concerten en een evenement van een opdrachtgever heb gepland. En ik verwacht wel dat we nog een tripje om wat biertjes te drinken in een Belgische stad te doen, Oerol staat zeker op m’n wensenlijstje en wie weet nog wat meer!

Wat zijn jouw reisplannen voor komend jaar.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl