36 uur in Parkstad: de verrassing van Zuid-Limburg – deel 2

Op mijn tweede dag in Parkstad, Zuid-Limburg werd ik wakker in Hotel Heerlen, klaar voor een nieuwe dag vol met activiteiten rondom Kerkrade en Landgraaf. De enige attractie die ik in die omgeving al eens bezocht had was het Pinkpop Festival, ik heb heel veel nieuwe indrukken gekregen om regio Parkstad in de toekomst te bezoeken, lees je mee?

Lees hier deel 1 van mijn bezoek aan Parkstad, Zuid-Limburg

Voel de natuur in het Blote Voeten Park

Mijn persoonlijke favoriet in mijn 36 uur durende verblijf in Parkstad, is het Blote Voeten Park. Dit park is opgebouwd met passie voor de natuur en je lijf. Met blote voeten ervaar je de natuur beter en krijg je een boost in je hele lichaam. Ik liep (natuurlijk op blote voeten) door verschillende ondergronden door het bos in Brunssum. Ik voelde me heel vrij in dit bos, en omdat je op blote voeten loopt ervaar je de ondergronden heel anders dan met je sokken en schoenen aan. Ik kan je vertellen dat dennenappels en kiezelstenen niet heel prettig zijn onder je voeten, maar parelwit zand, modder en mos geven een heel fijn gevoel. Het kind in mij kwam meteen naar boven toen ik een hindernisbaan en een modderpoel zag en ik deinste hier dan ook niet voor terug. Het lijkt me heel leuk om nog eens terug te gaan met een groep vrienden of voor een teambuildingsdag met mijn collega’s!

Deze slideshow vereist JavaScript.

De wereldtuinen van Mondo Verde

Mondo Verde heeft alle attracties die je maar kunt bedenken ondergebracht in één amusementspark. Van achtbanen tot wereldse tuinen, van witte leeuwen tot papegaaien en van achtbanen tot schommelschip. Dit klinkt een beetje als warboel, maar in werkelijkheid hebben ze een heel groot en mooi park opgebouwd in Zuid-Limburg. Je kunt hier namelijk heerlijk wandelen in de rustige wereldtuinen en de dieren die daar wonen bezoeken, maar voor de avonturiers en kinderen kun je je ook uitleven in het attractiegedeelte.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De wijn van Hotel Winselerhof

De bubbels die ik bij binnenkomst in het Italiaanse restaurant Pirandello van Hotel Winselerhof kreeg aangereikt is gemaakt van de druiven die zij in hun tuin verbouwen. Ik had eigenlijk geen idee dat men in Nederland ook wijn kon maken door de temperatuurverschillen. Heel tof dat dat dus gewoon mogelijk is en dat de Winselerhof hun eigen ‘Bollicine di Pirandello’ wat Italiaanse bubbel betekent. De lunch was ook heerlijk, ik at onder andere een pannacotta van parmezaanse kaas met pistache, gepofte tomaat en gedroogde focaccia. Maar ook kabeljauw met een garnalenrisotto, groene asperges, gepofte tomaat en schaaldierenschuim, ik had nog nooit op zo’n culinair niveau gegeten maar het was echt geweldig!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Kerkrade’s eigen Museumplein

Op het Museumplein in Kerkrade vindt je drie musea onder één bijzonder dak, met alledrie een ander expertise.

Cube Design Museum

In hét Design Museum van Zuid-Limburg zijn steeds veranderende design-exposities te zien. Ik bezocht de exposities die er vanaf begin april te zien zijn:

 • 3D-Print: NOW!
 • Showroom Limburg
 • Meat the future

In Limburg zijn ze trots op wat ze in 15 jaar bereikt hebben, maar ook qua design zijn ze trots. Een hele verdieping is gewijd aan Limburgse designers en hun werken. Ik was vooral geïnteresseerd in de etage met 3D-printing, wat bizar dat je bijna alles kunt maken met deze nieuwe techniek! Het grote witte ornament in het midden van de zaal is gemaakt door duizenden onderdelen die uit 3D-printers over de hele wereld komen. Bij Meat the future gaat alles om kweekvlees en hoe dit ingezet kan worden in de toekomst. Zo op het oog lijkt het met niet heel smakelijk, maar het is zeker een oplossing!

Design uit Limburg

Columbus Earth Center

Een hele nieuwe ervaring op het gebied van film kijken. In de Columbus zaal sta je op een glazen plaat waarbij je naar beneden kan kijken en over de reling. In de ‘put’ speelt zich dan een film af, heel bijzonder! Ik heb wel eens in het Omniversum in Den Haag op een bijzondere manier naar het dak gekeken, maar naar beneden is een hele andere ervaring!

Continium

Het Continium is een museum waar kinderen veel kunnen leren. De expositie die ik hier bezocht heb is deze over LEGO. Dit bracht met terug naar mijn jeugd toen ik dagenlang met LEGO huizen in elkaar zette. Nu is bijna niet meer te geloven wat men hier allemaal mee kan maken. Naast alle bouwwerken, stonden honderden LEGO poppetjes tentoongesteld. Zelfs Batman, Legolas en Harry Potter hebben hun eigen figuurtje.

Voor mij dus genoeg redenen om terug te gaan naar Parkstad, welke attractie zou jij graag willen bezoeken?

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Deel dit bericht op...
[jpshare]
13 reacties op “36 uur in Parkstad: de verrassing van Zuid-Limburg – deel 2”
 1. Diana schreef:

  Wat leuk om te lezen. Laatst een toffe prijs gewonnen en daar zaten kaartjes bij voor het blotenvoetenpad en de tuinen. Dus ga zeker binnenkort Parkstad bezoeken en heb er zin in!

 2. Jenny schreef:

  Ik ben best benieuwd naar de verschillende musea in Kerkrade. Mijn moeder was er laatst, en zij was nogal teleurgesteld…… Met het lezen van deze blog is mijn nieuwsgierigheid gewekt.

 3. Jasmijn schreef:

  Geweldig! Ik zou voor het blotenvoetenpad gaan. Lekker door de modder lopen en daarna genieten van een wijntje. Ik ken Limburg eigenlijk helemaal niet ( kom uit midden-Drenthe ) maar erg leuk om iets over Limburg te lezen! Ik word er nieuwsgierig van 😀

 4. Carolien schreef:

  Dat klinkt als een leuke bestemming om samen met onze dochter naartoe te gaan! Zeker ook de musea want ze is gek van onderzoeken en techniek. 3D printen moet ze ook op school. Mij lijkt dat vloten voetenbad helemaal geweldig!

 5. Niels schreef:

  Waren de wereldtuinen van Mondo Verde groot genoeg om er meer dan een paar uur rond te lopen? Zoals je het beschrijft lijkt het me een leuk park om een keer heen te gaan. 3D printen heeft de laatste jaren een boost gekregen, je kan er tegenwoordig de gekste dingen mee maken. Leuk om te zien.

 6. Caro schreef:

  Het Blote Voeten Pad heb ik twee keer gelopen en vond ik echt geweldig! Wij namen een grote picknickmand mee zodat we na afloop daar voor in het gras lekkere dingen konden eten 🙂

 7. Sanne schreef:

  Het bloten voeten park lijkt mij ook wel wat! Heerlijk om zo rond te lopen!

 8. Kelly schreef:

  Het Bloten Voeten Park lijkt me zo ontzettend leuk! Daar wil ik wel een keer naar toe 🙂

 9. Gabriëlle schreef:

  De wereldtuinen van Monte Verde lijken mij prachtig maar ook het lopen op blote voeten door het bos lijkt me een bijzondere ervaring 🙂

 10. Martin schreef:

  Goeie reden om weer eens richting Limburg te gaan…klinkt leuk in ieder geval!

 11. Esther schreef:

  Ik ken Parkstad helemaal niet. Is het een gebied/streek of echt een stad? Mocht ik er heen gaan dan zou ik naar het Columbus Earth Center gaan en daarna een wijntje drinken.

 12. Jessica schreef:

  Mijn moeder is opgegroeid in deze regio en mijn oma woont daar nog steeds, dus ben er al heel wat keren geweest in m’n leven. Mijn lievelingsplek daar is Snowworld haha, maar ik zie hier nu toch ook een aantal leuke musea tussen staan. Ga ik onthouden!

 13. Yvonne schreef:

  Zo’n blotevoetenpad is altijd leuk! Wij deden afgelopen weekend een voelpad voor de voeten binnen in een museum, maar lekker naar buiten en met de voetjes overal doorheen zouden onze kids ook zeker een succes vinden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl