5 do’s voor Terschelling

Afgelopen week was ik een weekje op Terschelling, niet voor werk maar voor een minibreak. Uiteraard verbleven we wel in een WestCord Hotel, Residentie Boschrijck dit keer. 5 do’s op dit eiland.

 

1. Fietsen, fietsen en nog eens fietsen

Een fiets is super om het eiland te verkennen. Er ligt ruim 100 km fietspad. Huur een goede/degelijke Gazelle of Batavus. Zodra je op het eiland aan komt tref je verschillende fietsenverhuurders (meestal met gratis bagageservice naar je hotel). Het mooiste rondje vond ik van het Groene strand, langs de Dodemanskisten, naar Paal 8, naar de Bessenschuur en door het bos terug naar WestCord Residentie Boschrijck.

2. Prachtige uitzichten over het eiland!

Op het eiland zijn verschillende uitzichtplekken waar je een groot deel van het eiland kunt overzien. Zeer de moeite waard om omhoog te klimmen! Bijvoorbeeld bij het Arjensdune en vanaf het duin tussen het Groene Strand en het dorp West-Terschelling in. Van bovenaf zie je nog beter hoe gevarieerd het eiland is: bos, duinen, heide, polder en de Noordzee en Waddenzee.

3. Zeehonden spotten op de zandbanken

Op de zandbanken tussen Vlieland en Terschelling liggen enorme groepen zeehonden. Deze kun je spotten met een boottocht. De tochten vertrekken afhankelijk van het getijde, weer en seizoen niet op vaste tijden. Wij gingen op een prachtige middag met strak blauwe lucht met de Riepel vanuit de haven van West-Terschelling. Wij zagen onderweg twee soorten zeehonden: de één met een grijze vacht, de ander zwart. Her en der zag je in de zee ook een kopje boven komen. En uiteraard zag je de pups, meestal met een wittige vacht. Tip: vergeet je verrekijker niet, dan kun je echt al die schattige koppies zien!

4. Cranberrys: het eilandproduct

De zurige besjes zijn het exportproduct van het eiland. Verwerkt in allerlei eilanderproducten zoals thee, likeur, zeep, jam, compote, bier, azijn, dressing, geurkaarsen, mosterd, wijn etc. Etc. In bijna ieder restaurant of café staan er gerechten op de kaart met dit ingrediënt! Zoals een frisse salade met cranberrydressing, cranberrykwartaart of cranberrymojito. Als souvenir is het natuurlijk ook een leuk aandenken & last but not least:

5. Aardrijkskundeles en Roggen aaien in het Natuurmuseum/Zeeaquarium

Terschelling heeft een heus zeeaquarium. Het aquarium ligt in het Natuurmuseum en huist vele roggen, haaien, baarsen, krabben etc. Je komt op het laatste pas bij het aquarium uit want eerst volgt een heuze aardrijkskundeles. Op veel panelen worden met illustraties de begrippen het ontstaan van duinen, getijde, seizoenen, bodemerosie uitgelegd. Van die dingen die je tijdens aardrijkskunde wel gehad hebt, maar hoe zat het nu ook al weer? Bij het aquarium is ook een roggenaaibak. Als je voorzichtig bent kun je de roggen aaien over hun snoet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl