5x koffie hotspots in Rotterdam

Verslaafd. Ja, aan koffie moet ik echt toegeven dat ik dat ben. Zonder een paar ‘bakkies’ ben ik al gauw uit m’n hum. Nu ben ik dan ook wel een kieskeurige koffie drinker en buiten de deur kies ook graag voor een cappuccino. De afgelopen weken was ik vaak in Rotterdam en testte verschillende koffie hotspots in Rotterdam.

 1. Dudok: oude bekende met Red Velvet Cake

Waar Dudok oogt als een nieuwe hotspot, is dit al jaren een vaste stek. Ik kwam er vaak toen ik met mijn oma ging ‘dweilen’ door de stad. Later kwam ik er ook regelmatig toen ik in Rotterdam studeerde. Favoriet was altijd de appeltaart, maar die heeft het echt verloren van de Red Velvet Cake, mennn die is echt onweerstaanbaar. Koffie drinken doe ik dus vooral als je ook zin hebt in die taart. Met de enorme leestafel aan de straatkant en de gezellige zitjes blijft dit ook een prima plek om te werken of een zakelijke afspraak te hebben.

Adres: Meent 88, Rotterdam

Deze slideshow vereist JavaScript.

 1. Thoms: Rotterdams gebrande bonen

Aan de overkant van Dudok ligt de nieuwe hotspot Thoms (hier al een aparte blog). Bij Thoms serveren ze koffie van de Rotterdamse branderij Giraffe. De kwaliteit van deze bonen proef je duidelijk in de koffie! Verder is het een echte huiskamer waar je een mix aan mensen tegenkomt. Verdwaalde toeristen, zakenlieden uit het WTC en vriendinnen die theeleuten.

Adres: Meent 131-129, Rotterdam

Deze slideshow vereist JavaScript.

 1. De Branderij: In de oude koffiefabriek

Van Nelle was in het verleden een koffie- en tabaksfabriek. Het café op de 2e etage van het hoofdgebouw van de UNESCO Werelderfgoed locatie heet dan ook ‘Deli 33, de Branderij’ . Hoewel de entourage werkelijk fantastisch is, moet je koffie hier wel halen bij het buffet. Het café wordt namelijk vooral gebruikt als kantine. Ze serveren er dan wel weer gebak van Dudok 😉

Adres: Van Nelleweg 1, Rotterdam

Deze slideshow vereist JavaScript.

 1. ALOHA, voormalig zwemparadijs

Bij het binnenkomen van een voormalig zwemparadijs verwacht je een chloorlucht. Een lucht die mij als veelvuldig zwembadbezoeker niet vreemd is. Niets is minder waar, want bij ALOHA ruikt het naar koffie. Vooral op donderdag, dan wordt de koffie hier vers gebrand. De eigen koffie maakt onderdeel uit van een mini-circulaire economie. Op het koffiedik kweken ze weer paddenstoelen. Genieten in het zonnetje doe je op het buitenterras met uitzicht op de Maas.

Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 1. Heilige boontjes: koffie met een positief bijsmaakje

Zodra je binnenkomt wordt een glas water voor je neergezet. Super gastvrij. Daarna kan ik een heerlijke cappuccino bestellen. Bij Heilige Boontjes werken jongeren met een afstand tot de Rotterdamse arbeidsmarkt. In een jaar tijd worden zij als koffiebrander, barista en verkoper klaargestoomd voor een nieuwe carriere. Een super mooi initiatief! En vol enthouiasme vertelt onze barista: “Wist je dat je meer koffie kan drinken als je bananen eet. Of als je met je vriend knuffelt.”

Adres: Burg. Meineszplein 19, Rotterdam

Wat is jouw favoriete koffiespot in Rotterdam?

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
3 reacties op “5x koffie hotspots in Rotterdam”
 1. Lizette schreef:

  Leuke tips voor koffie in Rotterdam. Ik hou zo van de stad. Iets minder van koffie, de meeste zaakjes die je noemt kende ik daarom nog niet. Maar Dudok wel, ook erg leuke plek voor een high tea. Sinds kort zit het ook in mijn woonplaats Tilburg. (Een klein beetje Rotterdam in Tilburg, fijn!)

 2. Jessica schreef:

  Deze blog ga ik opslaan want ik word altijd happy van dit soort lijstjes, zeker voor koffietentjes! 🙂

 3. Diana schreef:

  Leuk leuk leuk – werk sindskort in Rotterdam dus kan deze hotspots lijst goed gebruiken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl