7x eten, drinken en borrelen in Amersfoort

Je zou bijna denken dat het bourgondische leven alleen onder de rivieren bestaat. Mis! In Amersfoort kun je buik meer dan vol eten. Ook voor dorst is er geen ruimte. Welke foodspots mag je in Amersfoort zeker niet missen?

DLC Restaurant, drie dubbelop een top concept 

DLC oftwel Daily Local Cooking. Afgelopen april is DLC Restaurant open gegaan in Amersfoort op een heel bijzondere plek; de Wagenwerkplaats. Een superconcept met een eigen kas en moestuin direct aan het restaurant vast. Kassen trekken mij als Westlandse natuurlijk gelijk aan en zeker als er met verse biologische ingrediënten gekookt wordt. Maar DLC is nog meer want het restaurant werkt ook samen met zorgorganisaties, waarvan de cliënten voor de moestuin zorgen. Drie dubbelop een top concept dus. Lees meer!

Amicitia Foodvillage, 14 restaurants onder een dak

Amerfsoort heeft haar eigen Foodvillage. Een uniek concept wat ik qua foodhallen nog niet eerder heb gezien. In de Foodvillage vind je barren en bij iedere bar kun je iets anders te eten bestellen. Argentijnse steak, Mexicaanse wraps of Oosterse noodles. De gerechten zijn wel vooral gericht als hoofdgerecht. Als je met een grote groep bent, is dit zeker een voordeel. Na afloop kun je een toetje als Frozen Yoghurt of crêpes bestellen. 

Lunch of ontbijt bij The Blueberry

Heb je heimwee naar Amerika? Dan moet je zeker naar The Blueberry gaan op het Hof van Amersfoort. American Pancakes, sandwiches met smashed avocado, milkshakes en veel zoetigheid van blueberry muffin tot brownie. Je kunt je hier bomvol eten! Op zaterdag- of zondagochtend is dit de voor Amersfoorters de plek om van je kater af te komen!

Koffie met gebak bij Corazon Bakery

Wil je genieten van een super goede kop koffie en een lekker gebakje? Ga in Amersfoort dan naar Corazon Bakery in de Krommestraat. Tussen de leuke winkeltjes vind je hier een authentiek ingerichte bakkerij met een heuze theebar, mega koffiemachine en toonbak vol lekkere gebakjes. Wat dacht je van een aardbei rabarber crumble taartje?

Stadsbrouwerij de Drie Ringen

Nu de interesse in speciaal bieren weer is toegenomen, zie je in oude Nederlandse binnensteden vele brouwerijen weer in ere herstellen. Stadsbrouwerij de Drie Ringen bestaat echter al sinds 1989 en ligt pal naast de Koppelpoort. Op de tap onder andere Amersfoorts Zilver, Amersfoorts Blond en de Vuurvogel.

Royale High Tea bij Queens

Wil je genieten van een royale high tea met alles er op en er aan? Ga dan naar het knusse theehuis Queens aan de Groenmarkt. Op bont bloemetjes servies krijg je de meest heerlijke zoetigheden en verse sandwiches voorgezet. Boven zijn trouwens vier kamers van de bed & breakfast gelegen.

AMERSFOORTP5151768

De beste friet: Van Gogh

Kenners bevestigen het, de allerbeste friet eet je bij Van Gogh in Amersfoort. Na een actieve dag in de stad, zoals het beklimmen van de toren, is er geen grotere traktatie dan jezelf een puntzak patat te geven met een dikke klodder mayonnaise. Doe jezelf daarbij ook nog een huisgemaakte kroket cadeau.

AMERSFOORTP5141572

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl