Allerbeste concert ooit: Adele in Ziggo Dome

‘Hello, It’s me, I was wondering if after all these years, You’d like to meet.’ Afgelopen zaterdag was ik een van de 15.000 gelukkigen die bij het concert van wat mij betreft ’s werelds beste zangeres, Adele, optrad in Ziggo Dome. Ik voelde me nog gelukkiger toen we onze plaatsen in de zaal toegewezen kregen. Midden voor het middenpodium! Ik beleefde het allerbeste concert ooit!

De opening

Vlak voordat de klok 20.00 uur aantikte kwam een leger aan security met een zwarte rolkoffer naar het midden podium gelopen. De koffer verdween onder het podium. Het zou toch niet….? En toen ging plots het licht uit. Adele’s ogen, van de cover van haar recentste cd, gingen open. “Hello… Hello…. Hello”.

ADELEIMG_1191

Hometown Glory & Skyfall

Adele verhuist naar het hoofdpodium waar ze een aantal nieuwe nummers speelt. Zoals Hometown Glory omlijst met prachtige beelden van Amsterdam. Tussen de nummers door kletst ze gezellig met haar super Britse accent en gepaard met veel OMG’s over stroopwafels, de dierentuin en Rotterdam met het publiek. Ze haalt zelfs een Australische fan met zijn moeder het podium op. Na een introductie waarbij ze uitlegt dat ze het script van James Bond van te voren mocht lezen. Skyfall waar ze een Oscar voor kreeg wordt gespeeld met een grootse bigband.

Sterrenhemel & Paul de Leeuw

Bij Make You Feel My Love, waarmee ze in 2009 doorbrak na een optreden in de talkshow van Paul de Leeuw, dooft het licht. Iedereen steekt zijn zaklampje aan wat een effect van een sterrenhemel in de uitverkochte Ziggo Dome heeft. Paul de Leeuw, die zelf ook in de zaal zit, krijgt overigens nog een bedankje van Adele.

Middenpodium: met mijn neus tegen het hek!

Zodra duidelijk werd dat Adele naar het middenpodium ging verhuizen wist ik niet hoe snel ik naar het hek moest rennen. Klom over mijn stoel van de voorganger en stond vervolgens met mijn neus tegen het rek. Ze zong Chasing Pavements, kippenvel en gevolgd door Someone Like You. Ik kon haar werkelijk aan kijken. Daarna ging ze selfies maken met het publiek en kreeg ze een pak stroopwafels van een andere fan. Ze was zoooo dichtbij. Een selfie is helaas niet gelukt, maar het was geweldig!

Regen uit het plafond

Het absolute hoogtepunt was voor mij dat er op het middenpodium regen uit het plafond viel! Adele stond in het midden en was dus omgeven met regen. Uiteraard bij het nummer Set Fire To The Rain. Wat een show! Daarna verdween ze. Ineens kwam de zwarte koffer weer onder het podium vandaan…

ADELEIMG_1243

De toegift

Nog geen 2 minuten later dook ze weer op, op het hoofdpodium. Een toegift volgde uiteraard en dat kon maar een nummer zijn… Rolling in the Deep. Iedereen stond inmiddels boven op zijn haar stoel en de confetti viel uit de lucht. Dit bleek hele speciale confetti te zijn; handgeschreven zinnen van Adele! Wat een prachtig aandenken.

ADELEIMG_1240

Adele is echt de beste zangeres ter wereld en wat mij betreft was dit het allerbeste concert ooit. Voor Coldplay, 24 juni a.s. ligt de lat dus erg hoog 🙂

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Concerten Nederland

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl