In beeld: Kleurrijke Bloemententoonstelling in de Oude Kerk van Naaldwijk

De glazenstad, het Westland is rijk aan heel wat kassen. De meningen over de schoonheid verschillen nog al… maar dat er binnen die kassen veel moois wordt gemaakt is zeker. Uiteraard zijn er de tomaten en komkommers, maar ook vele sierbloemen. Eens per jaar wordt de crème de la crème van de bloemen uit het Westland en de rest van Nederland tentoongesteld op de Nationale Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk van Naaldwijk. Suf en saai? Zeker niet! 

In het Westland groei je op met bloemen. Vanaf mijn 13e had ik een bijbaantje in de kassen, eerst Chrysanten en later Anjers. Overal langs de weg vind je bloemenstalletjes en menig vader van vriendjes had een eigen bloemenkwekerij. Voor mijn afstuderen liep ik stage bij Keukenhof, hier staan de voorjaarsbloemen en bollen centraal. In de zomer is Naaldwijk het middelpunt van de Nationale Zomer Bloemententoonstelling (NZBT).

Hoogste kwaliteit bloemen

Dit jaar werd de NZBT al voor de 32e keer georganiseerd. Kwekers leveren de hoogste kwaliteit van hun teelt en deze worden door een hoofdarrangeur samengesteld tot een tentoonstelling. Keurmeesters beoordelen alle ingezonden bloemen en deze krijgen een cijfer. Vervolgens worden er allerlei awards uitgereikt zoals de Meesterteler Award. Heel belangrijk als je deze krijgt omdat het natuurlijk je verkoop enorm stuwt.

De tentoonstelling heeft ieder jaar een thema en themabloem. Dit jaar was het thema ErfGoed: het gene wat je waardevol vindt en mee neemt naar de toekomst. De themabloem was de Gladiool, een echte zomerbloeier met haar lange steel. De tentoonstelling is altijd gratis te bezoeken en wordt aangekleed met kunstenaars en muziekoptredens. Dit alles in de Oude Kerk van Naaldwijk.

Benieuwd hoe het vergaat van kas tot tentoonstelling? Bekijk de vlog van Angela van Bezoek Westland!

Impressie Bloemententoonstelling

De bloemententoonstelling is natuurlijk een fantastische plek om de prachtige bloeiers te fotograferen!

Fotowedstrijd

Ieder jaar is er ook een fotowedstrijd voor amateur fotografen rondom de bloemententoonstelling. Je moet hierbij inhaken op het thema, ErfGoed: het gene wat je waardevol vindt en mee neemt naar de toekomst. Mijn inzending:

 

Volgend jaar vindt de 33e editie plaats van donderdag 6 t/m zondag 9 september 2018.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl