Beleef Rio en support #TeamNL op de Olympic Experience in Den Haag (+Video)

In 2012 reisde ik naar Londen om één dag de Olympische Spelen mee te maken. Een droom die uitkwam. Rio de Janeiro sla ik dit jaar over, maar als sportliefhebber wil ik wel alles van TeamNL mee maken. Gelukkig biedt onze eigen Hollandse Copacabana, het strand van Scheveningen, je een waanzinnige Olympic Experience.

 

Op het strand bij het Havenhoofd in Scheveningen is tot en met 21 augustus aanstaande een waar Olympisch dorp neergestreken. Samen met vriend Sander, schoonzus Lynn en broer Maarten togen we naar de Olympic Experience.

30 verschillende sporten

Het leukste van de Olympische Spelen vind ik de diversiteit aan sporten. Wanneer zie je nu roeien, schermen, handbal of handboogschieten? Op de Olympic Experience kun je al deze sporten ook zelf beoefenen! Vertegenwoordigers van de sportbonden laten je op diverse wijze kennis maken met hun sport.

Bekijk de video en kijk wat je op de Olympic Experience kan beleven

Leuk om te doen op de Olympic Experience

Wat kun je zoal doen op de Olympic Experience? De vijf leukste activiteiten voor jou op een rij.

 • Handboogschieten
  Het lijkt zo makkelijk: een pijl, een boog en een schietschijf. Maar niets is minder waar. Hoewel wij maar 7 meter ver (de Olympische afstand is 70(!) meter) schoten was het knap lastig om het bord te raken. Uiteraard ook met de condities op het strand.

Olympic ExperienceIMG_3117

 • Tafeltennis op snelheid
  Bij de tafeltennis afdeling kon je testen hoe hard je een bal sloeg. Mijn top snelheid was 54 km per uur. De ranglijst werd aangevoerd boven de 100. Uiteraard kun je hier ook een potje spelen.

Olympic ExperienceP8071290

 • MTB rijden
  Wanneer krijg je daar nu de gelegenheid voor? Echt een fysieke beproeving op vooral je bovenbenen. En dat op een stukje van slechts 100 meter!
 • Surfen in virtual reality met Dorian
  Wat was dit gaaf! Ik zette een virtual reality bril op en stond samen met gouden Dorian op een echt surfboard met zeil, dat in de wind van het Scheveningse strand lekker te keer ging.

Olympic ExperienceP8071352

 • Waterpolo
  Uiteraard 🙂  Ondanks dat de heren en dames niet vertegenwoordigd zijn is op het strand een waar mini waterpolo veld gemaakt. Dus neem je badpak of zwembroek mee.

Kano’en, surfen, hockey’en, basketballen, judo’en, wielrennen, volleyballen, verspringen, rolstoelbasketbal… het aantal sporten wat je kunt doen is eindeloos.

Goed om te weten

 • De entree voor de Olympic Experience bedraagt €10,- voor volwassenen en €5,00 voor kinderen, maar hier ben je zeker uren zoet voor. Voor de kinderen is er een heel programma met scorekaart en opdrachten.
 • Aangezien je veel kunt sporten, trek dus sportieve kleding aan of neem zelfs je badpak, zwembroek en handdoek mee, dan kun je zelfs nog een duik nemen in de zee. 🙂
 • De experience is geopend tot 21.00 uur ’s avonds. Er is genoeg gelegenheid voor eten en drinken en iedere dag live muziek.
 • Alle wedstrijden van Team NL kun je op groot scherm bekijken.
 • In de buurt van het Havenhoofd kun je gratis parkeren.
 • Er lopen vele bekende oud-sporters rond, dus hou je fototoestel in de aanslag.

Olympic ExperienceIMG_3107

Ga jij nog naar de Olympic Experience de aankomende weken?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

5 reacties op “Beleef Rio en support #TeamNL op de Olympic Experience in Den Haag (+Video)”
 1. Stéphanie schreef:

  Ik vind dit zo’n leuk event. Ik zag al eea voorbij komen op Facebook hierover. Leuk dat er voor ieder wat wils is. Zelf ben ik ook dol op sporten en hoewel ik in Den Haag woon, ben ik nog niet naar de Olympic Experience geweest. Als ik tijd over heb komt daar wellicht nog verandering in 😉

 2. ivonne schreef:

  Helaas heb ik geen tijd ( en het is net iets te ver weg) om te gaan, maar ik vind het wel leuk! Gaaf dat je erbij was in Londen. Ik wil ook graag nog eens naar de Olympics, wie weet kan ik het een keer inpassen.

 3. Ik ben helemaal fan van de Olympische Spelen! Leuk dat er nu ook een OlympicExperience is!

 4. anto schreef:

  Wat een leuk idee zeg! Jammer dat Scheveningen niet echt om de hoek is, anders had ik het zeker overwogen…

 5. Ja, ik hoor het van iedereen om me heen. Ik had er zelf ook nog graag met de kinderen naartoe gewild, maar ik zie ze maandag pas weer en dan is het nét afgelopen. Jammer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl