Coming soon: Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek

Zo’n vier jaar geleden ging ik samen met mijn nicht naar, de toen nog een kleine versie, Art Rotterdam. Toen waren we erg onder de indruk van de galeries en geëxposeerde kunst. Ik herinner me nog een drone die in een opgezette kat was gemaakt. Het moderne kunstfestival is in Rotterdam aardig opgeschaald naar een heel toffe locatie: de Van Nelle Fabriek. Dit jaar gaan we weer, maar omdat je vast graag dit soort dingen vooraf wilt weten, een vooruitblik!

Art Rotterdam is een kunstfestival en –beurs dat zich richt op contemporary beeldende kunst. Rotterdam zou Rotterdam niet zijn door het festival een internationale allure te geven. Daarom komt meer dan de helft van alle exposanten uit het buitenland en prijkt het tussen de top lijstjes van onder andere Huffington Post.

Wat is er te zien?

Art Rotterdam wil ‘ons’ als bezoeker kennis laten maken met de grote verscheidenheid van jonge moderne kunst. Zo zul je complete tentoonstellingen maar ook kleine galeriepresentaties en videokunst in het ‘Projections’ gedeelte verwachten. Al het werk is van hoge kwaliteit en door bekende curatoren samengesteld. Benieuwd ben ik naar de ‘New Art Section’ waarbij echt piepjonge kunstenaars exposeren. Deze expo is gecureerd door Natasha Hoare van Witte de With Center for Contemporary Art. Ook Prospects & Concepts is een enorme tentoonstelling van 2500m2 waar 60 winnaars van een stimuleringsprijs van het Mondriaanfonds exposeren. In de oude werkplaatsen van de Van Nelle Fabriek zijn ook enorme installaties te zien. Veel belovend dus!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tips voor Art Rotterdam

  • Als je er toch bent… ga dan gelijk mee met een rondleiding door de UNESCO Werelderfgoed Van Nelle Fabriek. Een rondleiding reserveer je via Rotterdam 100 jaar modern. 
  • Restaurant L’invite (uit Amsterdam) opent een speciaal pop-up restaurant in de Van Nelle Fabriek om de Franse klassiekers met biologische producten van Hollandse bodem te serveren. Tip je kunt zelfs al ontbijten!
  • Op Rotterdam Centraal is een speciale videoroom ingericht waar je de film Establishing Eden kunt zien. Het creatieve duo Broersen en Lukács maakte van beelden van Nieuw-Zeeland een nieuw soort paradijs.
  • De kunstbeurs is onderdeel van Art Week Rotterdam, er is dus nog veel meer te zien in de stad! Onder andere in de Cruiseterminal is de Contempary Art Fair en op het ss Rotterdam de designbeurs Object. Verder zijn er veel tentoonstellingen
  • Er rijden speciale pendelbussen tussen de locaties waar je als bezoeker gratis gebruik van mag maken

Deze slideshow vereist JavaScript.

Art Rotterdam: de praktische info

Art Rotterdam vindt van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari 2017 plaats in de Van Nelle Fabriek. Op vrijdagavond is het tot 21 uur te bezoeken. Er worden meer dan 25.000 bezoekers verwacht. Kaarten voor de beurs kosten €17,50 aan de poort en €13,50 in de online voorverkoop.

 

Noot: De foto’s die je hier ziet heb ik in 2013 gemaakt tijdens de beurs in Pakhuis Santos en in februari 2016.

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Coming soon: Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek”
  1. Sanne schreef:

    Rotterdam staat in de planning voor maart. Jammer dat ik dit dan gaan missen, had me een leuke expo geleken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl