Pinkpop-persconferentie 2017

Afgelopen woensdag was ik voor de vierde keer bij de Pinkop-persconferentie. Hier wordt het grootste gedeelte van de line-up bekend gemaakt door Jan Smeets en Eric Corton. Ik was hier niet omdat ik van de pers ben, maar omdat het relatief makkelijk is om kaarten te winnen via de jaarlijkse Pinkpop-persconferentie prijsvraag!

Op woensdag 8 maart, begon de persconferentie gebruikelijk om 12:00 in poptempel Paradiso. Dit jaar deed Eric Corton de presentatie in plaats van Giel Beelen. Zij doen elk jaar samen de presentatie op de festivalweide maar dit jaar zal Frank van der Lende die plaats van Giel overnemen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Line-up van Pinkpop 2017

Persoonlijk vind ik de line-up wat tegenvallen. Vooral de vrijdag is niet echt ingedeeld naar mijn smaak. Ik kan er nog steeds niet helemaal bij hoe je Justin Bieber de headlinepositie kan geven op Pinkpop, naast Green Day en Kings of Leon. In 2013 was ik erbij toen ook Green Day en Kings of Leon headliner waren, maar Justin Bieber lijkt in de verste verte niet op The Killers die toen deze taak op zich nam.

Desondanks is Pinkpop er wel in geslaagd (naar mijn muzieksmaak) hele goede namen te boeken. Denk aan Chef’Special, Kings of Leon, Seasick Steve, Biffy Clyro, Rag ‘N Bone Man, Green Day, Imagine Dragons en My Baby. Het is een goede mix van grote Amerikaanse en Britse namen met grote en kleine bands van eigen bodem.

Rock en harde gitaren liggen meer in mijn straatje. Dat is waarom ik dit jaar (weer) kies voor Rock Werchter. Ik vind die line-up zo groots dat ik het niet kon laten om een ticket te bemachtigen. Er is altijd veel overlap tussen deze twee festivals, maar Rock Werchter lijkt het voor mij toch vaker te winnen door de headlinerkeuze. Ieder natuurlijk zijn/haar eigen ding!

 

Verrassende keuzes voor line-up

Ten eerste vond ik de vrijdag line-up helemaal verrassend. Dit komt natuurlijk door Justin Bieber en Martin Garrix. Maar ook door Kensington en Chef’Special (Nederlands twee grootste bands op dit moment) op dezelfde dag te laten spelen. Maar Jan Smeets gaf vooral aan ook te willen verjongen en meerdere doelgroepen aan te willen spreken. Dat lukt zeker met deze zaterdag line-up. Op 11 maart begon de kaartverkoop, en de zaterdagtickets zijn nu al uitverkocht.

Op de tweede dag vond ik vooral Sean Paul verrassend, maar wel heel vet. Broederliefde is ook wel een interessante op zo’n oud en rock/pop festival op de Mainstage.

De maandag line-up vind ik wel echt bij Pinkpop passen. De uitschieter hierin is natuurlijk Guus Meeuwis. Het publiek in het Paradiso snapte deze ook niet helemaal, maar toch was er een luid gejuich voor de altijd gezellige liedjes van de Brabander. Smeets gaf aan dat hij tien jaar geleden al had beloofd Meeuwis een plek aan te bieden, en nu is het dan zover!

Live optredens tijdens de persconferentie

En ga jij dit jaar nog naar Pinkpop, of een ander festival? Laat het hieronder weten! (:

 

Ps… Sanne was in 2015 ook op Pinkpop en vertelt je in een blog wat zo’n dagje kost!

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Deel dit bericht op...
[jpshare]
3 reacties op “Pinkpop-persconferentie 2017”
 1. Jenny schreef:

  Ik heb greenday lang geleden op Pinkpop gezien. Super optreden!

  Pinkpop is bij mijn ouders om de hoek. Toen ik nog te jong was om naar binnen te gaan, gingen we soms kijken op de skiberg.

 2. Diana schreef:

  Hoog op mijn Bucket list staat Pinkpop – dit jaar gaat helaas niet lukken maar volgend jaar ga ik zeker. Van Justin Beber snap ik ook niet heel goed eigenlijk. Maar er zullen vast hee veel mensen op afkomen.

 3. Sanne schreef:

  Ik zou Green Day wel weer eens willen zien optreden, dat is echt lang geleden! En Kings of Leon natuurlijk, ik hou wel erg van rock muziek. En Sean Paul.. super cool. Die muziek draaide ik altijd als ik me aan het optutten was voor het uitgaan. Nog steeds eigenlijk. 🙂 Guilty pleasure!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl