Het dak op in Rotterdam

“Kom van dat dak af!” Als ze alle tienduizenden bezoekers van de Rotterdamse Dakendagen eraf wilde krijgen hadden ze een mooie klus. Als onderdeel van de Architectuurmaand kon je meer dan 35 daken beklimmen. Wij beklommen via ‘De Trap’ bij het Stationsplein het dak van het Groothandelsgebouw.

Tijdelijke trap op het Stationsplein

Rotterdam viert de mijlpaal van 75 jaar wederopbouw met een aantal bijzondere projecten. Eén hiervan is een tijdelijke trap van 180 treden op het stationsplein. De trap is gebouwd van stijgers, een enorme stellage. Direct als je de hal van Rotterdam Centraal uit komt kun je tot 22.00 uur ’s avonds de klim maken tot 19 juni a.s.

Dakendagen RotterdamP6120128

Het Groot Handelsgebouw

Al sinds de wederopbouw zijn honderden Rotterdamse ondernemers in het Groot Handelsgebouw gevestigd. Het idee voor de oprichting van het pand kwam van ondernemer F. Pot, al tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn visie was dat de doorlooptijd per vergunning voor een bedrijfspand lang zou duren. Door samen te werken met andere ondernemers zou het plan sneller doorgaan. En dat gebeurde! Wat ik niet wist is dat het gebouw meer dan 7000 m2 aan dakterras heeft! Tijdens de Dakendagen en nu met de tijdelijke trap kun je dit terras bezoeken en genieten van het uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Dakendagen RotterdamP6120142

Dakendagen RotterdamP6120152 Dakendagen RotterdamP6120144 Dakendagen RotterdamP6120143
Architectuur Maand in Rotterdam

Juni is de Architectuur Maand in Rotterdam. In de stad zijn tientallen architectonische hoogstandjes te bewonderen. Van de Kubuswoningen tot de Markthal, de Erasmusbrug en de Rotterdam. Tip: 18 juni aanstaande is de Dag van de Architectuur. Ook dan kun je vele gebouwen gratis bezoeken! Ontdek mijn andere blogs over Rotterdam.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl