DLC Restaurant, drie dubbelop een top concept

DLC oftwel Daily Local Cooking. Afgelopen april is DLC Restaurant open gegaan in Amersfoort op een heel bijzondere plek; de Wagenwerkplaats. Een superconcept met een eigen kas en moestuin direct aan het restaurant vast.

Kassen trekken mij als Westlandse natuurlijk gelijk aan en zeker als er met verse biologische ingrediënten gekookt wordt. Maar DLC is nog meer want het restaurant werkt ook samen met zorgorganisaties, waarvan de cliënten voor de moestuin zorgen. Drie dubbelop een top concept dus.

Verse ingrediënten en streekproducten

De keuken van DLC, het domein van chefkok Sanne, kookt met super verse ingrediënten, want het liefst komen deze uit de moestuin of de kas. Van de eitjes tot de basilicum, verse munt tot cherrytomaatjes. Alles wordt vers gekweekt. Andere producten komen vanuit de streek rondom Amersfoort, direct van lokale telers. Puur, eerlijker en verser kun je het dus niet op je bord krijgen! 

Groene vingers voor cliënten

DLC geeft de cliënten van de lokale zorginstellingen een werkplaats en groene vingers. Zij zorgen namelijk voor het onderhoud van de moestuin en de kas. Ontzettend mooi want hiermee geef je het een plek in de maatschappij.

Gave plek op de Wagenwerkplaats

DLC Restaurant ligt op de Wagenwerkplaats van Amersfoort. Bij de bouw van het restaurant, dat alleen gemaakt is van gerecylde materialen, werd samen gewerkt met cliënten van Stichting Bikkel. In de avonden is het goed toeven op de enorme veranda.

AMERSFOORTP5151922

Je kunt bij DLC Restaurant dineren van donderdag t/m zondag. Wil je in een gelijksoortige ambiance lunchen, ga dan naar het Centraal Kethelhuis, ook op de Wagenwerkplaats.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “DLC Restaurant, drie dubbelop een top concept”
  1. Maria van Hees-van Zadelhoff schreef:

    Het is een super goed restaurant.
    En zeer goed en aardig personeel met een top kok!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl