Try before you die: Een nieuwe sport ontdekt: discgolf + video

“Ga je zondagochtend mee discgolfen?” “Disk wat?”, vraag ik. “Je vindt het vast leuk en trek sportieve kleding aan.” Zo gezegd zo gedaan en samen rijden we naar Zoetermeer. Die ochtend maakte ik kennis met een nieuwe sport: discgolf.

Discgolfbaan op een verlaten terrein in Zoetermeer

Op een redelijk verlaten terrein in Zoetermeer, vlak bij Silverdome en het Van Tuyllpark ligt de discgolfbaan. Deze is vorig jaar zomer aangelegd als burgerinitiatief. Volgens de wethouder paste dit goed in het bestemmingsplan en werd het een ‘anti-kraak leisure’ oplossing.

Discgolf ZoetermeerP8141392

Discgolf; hoe werkt het?

Discgolf is een combinatie van golf en frisby waarbij je in een hole moet scoren. De hole is een korf met kettingen. Je hebt verschillende soorten discs; als je een bocht moet maken heb je een andere nodig, dan dat je de afstand moet afleggen. Oorspronkelijk komt de sport uit Scandinavië en langzaam waait het nu over naar Nederland. Ook in Amsterdam, Rotterdam, Schoorl en Nieuwegein zijn er banen te vinden.

Vlog discgolf in Zoetermeer

Bekijk mijn korte vlog om te zien hoe discgolf ongeveer werkt.

 

Hoe kun je beginnen met discgolf?

Je kunt gewoon afreizen naar de discgolfbanen in Nederland. Op de baan staan instructies van het parcours. Je kunt het alleen doen, met z’n tweeën of juist met een groep.  Het enige wat je nodig hebt zijn de discs. Deze kun je online bestellen. Het is handig om een beetje sportieve kleding en schoenen aan te trekken.

Ik ga zeker nog een keer de andere banen bezoeken! Heb jij deze sport al eens geprobeerd?

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl