Gratis uitjes voor zondagmiddag in de Randstad

Wandelen in het bos, uitwaaien op het strand of een stuk fietsen. Allemaal even lekker op een zondagmiddag. Maar wil je eens een ander uitje ondernemen zonder dat het je geld kost? Hierbij onze tips!

In de buurt van… Amsterdam-Noord

Amsterdam Noord is nog een van die onontdekte plekken door toeristen in Amsterdam. Terwijl je met het pondje gratis van Centraal Station naar de overkant kan! Bezoek de nieuwe ADAM Toren (wel entree), het gratis EYE Filmmuseum of NDSM werf. Op de werf is ontzettend veel streetart te bewonderen. In de IJhallen wordt regelmatig de grootste vlooienmarkt van Europa georganiseerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de buurt van… Rotterdam Centrum

Voor Rotterdam heb ik ook een superleuke tip voor je. Ga op street art tour met de ‘Rewriters App’. Met de app krijg je per kunstwerk uitleg en achtergrond info. De route start bij centraal station Rotterdam. Uiteraard kun je je in de architectonische stad nog prima vermaken. Het nieuwe Station is machtig mooi, bezoek de  Markthal, Kubuswoningen, Erasmusbrug en Museumhaven.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de buurt van… de Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven valt veel te bezien wat je ook nog eens gratis kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Futureland op de Maasvlakte. Het infocentrum over de uitbreiding van de haven. Tegen een zeer kleine vergoeding kun je ook mee met een excursie fossielen zoeken op het strand. Aan de andere kant van de Nieuwe Waterweg kun je het infocentrum bij de Stormvloedkering bezoeken. Met het pondje kom je naar de overkant. En uiteraard kun je boten gaan kijken aan de boulevard en genieten van een versgebakken visje. Iedere laatste zondag van de maand is er een kofferbakverkoop.

In de buurt van… Scheveningen

De boulevard van Scheveningen is altijd een goed idee. Bezoek de vernieuwde Pier met de vele foodtrucks, het reuzenrad (wel entree) of de vele events. Op de boulevard liggen de sprookjesbeelden van Museum Beelden aan Zee, dus je loopt door een ware beeldentuin.  Wist je dat in Scheveningen ook veel bunkers zijn? In het gratis Bunkermuseum kom je hier meer over te weten.

Olympic Experience

In de buurt van… Delft

Dwalen door het historische Delft is altijd leuk en gezellig. De grachten, de markt… het is een waar openluchtmuseum! Buiten de stad kun je de Delftse Pauw bezoeken. Dit is een van de Delfts Blauw ateliers en je betaalt hier geen entree. Wist je dat Delft echt een paar prachtige tuinen heeft? Arboretum Heempark, de Botanische Tuin TU Delft of de Papaver.

Delft Vermeer

Naar buiten!

Wil je alsnog lekker naar buiten? Vlakbij Zoetermeer ligt Boerderij het Geertje waar je met de geitjes en biggetjes kan knuffelen. Van maart tot en met de herfst kun je zelfs de lammetjes een flesje melk geven. Bij Lisse ligt Landgoed de Olmenhorst. Hier kun je  in het oogstseizoen Fruitplukken. In het voorjaar staat de bloesem hier ook prachtig in bloei! Of ga naar Kinderdijk met de beroemde molens. Heel iets anders natuurlijk! Wil je buiten iets actievers doen. Start met geocaching! Speurtochten voor volwassenen waarbij je op zoek gaat naar een verstopte schat, die je vervolgens weer moet ruilen.

Leukste uitjes in Nederland met vrienden of familie uit het buitenland DSC_0020

Meer goede budget uittips:

  • Schaf een Museumjaarkaart aan en bezoek veel musea gratis op de zondag!
  • Stap in de trein en huur een OV fiets op een heel ander station. Dan fiets je een rondje op een plek die je nog niet kende!
  • NS biedt vele NS wandelingen aan; dan loop je van station naar station. Er zijn verschillende afstanden!
  • De Swanmarket is een typische zondagmiddagmarkt en wordt op wisselende plekken georganiseerd.
  • Als het foodfestival seizoen is losgebarsten is er iedere zondag wel een foodmarkt te bezoeken.

Wat is jouw tip voor een gratis uitje in de Randstad? Laat hem achter in de comments!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl