De heide op de Posbank bloeit!

Augustus is de maand dat de heide op de Posbank in volle bloei staat. Bijna ieder jaar was ik te laat, maar nu zag ik dat ik precies op het goede moment naar de Posbank kon afreizen. Ik nam een kijkje en maakte uiteraard foto’s.

Posbank op de Veluwezoom

De Posbank ligt bij Rheden op de Veluwezoom, een van de nationale parken die ons land rijk is. Volg vanaf Arnhem eenvoudig de borden en rij richting het ‘uitkijkpunt’. Tegen de steile weg klimmen fanatieke wielrenners omhoog, de bermen kleuren al prachtig paars. Ik zie een groepje paardrijdsters vanaf een ruiterpad de heide komen, het moet vlakbij zijn. En ja hoor, enkele minuten later parkeer ik bij het uitzichtpunt. Waanzinnig!

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik kijk uit over een zee van paars. Oneindig ver zo lijkt het. Beneden lopen wandelaars, wat zijn ze klein. Op het uitkijkpunt is het redelijk druk, dus ik besluit een pad in het dal af te klimmen, erg steil is het zeker, en maak een wandeling. Insecten en vlinders dartelen boven de paarse begroeiing. Voor de beste foto’s heb ik helaas, door het tijdstip aan het einde van de middag, behoorlijk tegenlicht. Toch geniet ik er volop van, wat is de natuur toch mooi!

Tips voor een bezoek aan de heide op de Posbank

 • Volgens zeggen is het in de weekenden zo half augustus enorm druk met bezoekers.
 • Trek goede stevige wandelschoenen aan omdat het gebied erg steile beklimmingen heeft.
 • Mocht je willen fotograferen bij het uitkijkpunt, heb je het beste licht in de ochtenden.
 • Een kopje koffie of vers schepijsje kun je krijgen bij de brasserie bij het uitzichtpunt.
 • Er staan hier volop struiken van wilde bramen, dus neem zeker een bakje mee zodat je iets kunt plukken!

Verblijven in de buurt van de Posbank

Wil je dichtbij de heide op de Postbank verblijven zodat je heerlijk kunt wandelen en fietsen? Ik heb een paar tips voor je. Sandton Hotel de Roskam ligt aan de rand van de Posbank. Of verblijf bij Landal Coldenhove midden in de bossen. Ook Hotel de Bilderberg bij Oosterbeek ligt aan de rand van de Veluwe. Lees mijn uitgebreide blog over dit hotel.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

5 reacties op “De heide op de Posbank bloeit!”
 1. Yvonne schreef:

  Wij wonen niet ver van de Posbank, maar het was mij ook haast niet gelukt dit jaar… nog net op de valreep geweest en geen spijt van. Zo mooi altijd!

 2. Marcella schreef:

  Super, die bloeiende heide! In Zweden bloeit ie ook, dus ook wij genieten er hier van!

 3. Judith schreef:

  Prachtig, de bloeiende hei. Ik zag ‘m dit jaar voor het eerst. Niet op de Posbank maar op de Lemelerberg. Ook heel erg mooi.

 4. Sanne schreef:

  Prachtig die bloeiende heide. Al die paars tinten. Ik ben nog nooit op de Postbank geweest, maar het lijkt me zeker een mooi gebied.

 5. Kelly schreef:

  Volgens mij is half Nederland naar de Posbank geweest…behalve Kelly 😉 . Geen tijd gehad, maar ik heb gelukkig wel de heide hier in de buurt kunnen bezoeken. Ook mooi maar de Posbank lijkt mij toch wel mooier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl