Hierbij verklaar ik het foodfestival seizoen voor geopend!

Sinds een jaar of drie zijn foodfestivals hot en ik ben fan van het eerste uur. Hierbij verklaar ik dan ook het foodfestival seizoen 2016 voor geopend!

Zondagmiddag 17.00 uur; ‘Wat zullen we gaan eten, want dan moet ik nog boodschappen gaan doen. Of gaan we ergens eten?’ Goede vraag… maar had ik daar niet voorbij zien komen dat de Rrrollende keukens waren neergestreken in Delft? Ik keek naar buiten het was droog en een zonnetje scheen, het was alleen wel koud. Toch pakten we onze jas en reden naar Delft om 20 minuten later het foodfestivalseizoen te openen!

foodfestivalP4240983 foodfestivalP4240984

Rrrollend Delft

Evenemententerrein Lijm & Cultuur aan de Schie was het decor van Rrrollend Delft, de eerste editie van het jaar. Zo’n 30 trucks waren hier het weekend neergestreken. Al vanaf de wijk, waar we de auto parkeerden, kwamen de geuren en de muziek ons te gemoed. Tja en toen was de grote vraag wat gaan we eten… Roti, spareribs van de bbq, pulled pork, falafal, Flammkucken; uiteraard was de keuze weer reuze. Opvallend vond ik dit keer wel dat bijna alles met brood was, daar waar je bij andere foodfestivals echt nog voor de hapjes kon gaan.

foodfestivalP4240987

 

Eten voor vegetariërs

Ook voor mijn vegetarische vriend was er genoeg keuze. Waar je het vroeger als vegetariër op een festival moest doen met een patatje, kun je hier je lol op met een Humus burger, Quesadilla of wentelteefje met geitenkaas en perencompote.

foodfestivalP4240990

Toetje en met cappuccino

Voor het toetje was het wikken en wegen hoe we onze muntjes aan gingen besteden. De Vlalala stand bereidde toetjes met ambachtelijke vla. Sander zwichtte voor de Vlaflip XXL en ik voor de kokos/witte chocoladebol maar we hadden ook voor de smoothie, crêpes of mojito kunnen gaan.

foodfestivalP4240991 foodfestivalP4240992 foodfestivalP4240985

Speciaal bier & wijnbar

Behalve een bar met ‘normaal’ bier, wijn en fris biedt Rrrollend ook een speciaal bier & wijnbar aan. Hier kun je kiezen uit tientallen speciaal biertjes zoals een Texels Skuumkoppe of Brugse Zot. Ook qua wijnen heb je hier meer keuze dan een standaard huiswijn Chardonnay.

Foodfestivals door het hele land

• De Rrrollende keukens vind je tot half oktober door het hele land. Van Tilburg tot Groningen, Den Haag tot Rotterdam. Bekijk de agenda

• Vanaf 6 mei gaat ook TREK weer van start met negen verschillende edities in onder andere Nijmegen, Utrecht en Maastricht. Bekijk de agenda

• Lepeltje Lepeltje start 13 mei aanstaande in Amersfoort en trekt daarna onder andere naar diverse festivals, Apeldoorn, Dordrecht, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Bekijk de agenda

• Swan Market combineert food met leuke hebbedingen. Een leuk uitje op je zondagmiddag. Ook op verschillende plekken in het land. Bekijk de agenda

• Taste Amsterdam is daarnaast het walhalla in juni op de Westergasfabriek. Bekijk event

Naar welk foodfestival ga jij deze zomer?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl