De hipste kerstmarkten in Nederland

Ga je écht naar al die evenementen op Facebook? Uh, nee! Maar ik gebruik wel vaak de geïnteresseerd functie om te onthouden welke er allemaal zijn, als ik dan tijd heb… Nu het kerstmarktseizoen gaat beginnen zet ik de hipste kerstmarkten in Nederland voor je op een rij!

 

Sissy-boy Kerstmarkt

10 december 2016
Amstelveld, Amsterdam

Als een van je favoriete winkels een eigen kerstmarkt organiseert, check je gelijk of je niets in de agenda hebt. Op 10 december strijkt een speciale Sissy-boy Kerstmarkt neer op het Amstelveld. Ik geloof dat ik hier niet met lege handen naar huis ga…

Home Made Market Dickensstyle

11 december 2016
Hofkwartier, Den Haag

Het Hofkwartier, oftewel de leuke straatjes die vanaf de Grote Markt in Den Haag startten, tovert op 11 december om tot een sfeervolle Home Made kerstmarkt. In dit kwartier vind je sowieso veel leuke barretjes, boetieks en galeries. Leuke webshops bieden op deze markt tientallen leuke cadeautjes aan.

Du Midi Winterfair

11 december 2016
Delfgauw

Buitengoed de Uylenburg, net in de polder bij Delft, tovert op 11 december om tot een winters paradijs met leuke spullen, lekkernijen en gezelligheid. Ik zag al dat een paar leuke winkels ook bij Café du Midi aanwezig zijn!

kerstmarktenIMG_9678

Swan Market Christmas Time

11 december 2016 & 18 december 2016
Van Nelle Fabriek Rotterdam & Spoorzone Tilburg

Swan Market is sowieso een leuk uitje voor de zondagmiddag. Zowel in de industriële Van Nelle Fabriek en Tilburgse Spoorzone komen de hippe ondernemers tot hun recht. Geniet van een vers gebrande koffie terwijl je langs de kramen van de Swan Market struint. Het kan hier wel druk zijn!

Smkmrkt Winterfestijn

16 t/m 18 december 2016
Honig Complex, Nijmegen

Nog zo’n industrieel complex waar een winterfestijn prima tot recht komt: het Honig Complex. De SMKMRKT markt biedt niet alleen heerlijk eten bij de vele foodtrucks of inkopen voor je kerstdiner en toffe marktkraampjes voor cadeautjes onder de boom maar je kunt blijven plakken voor een dansje!

Tussen Kerst & Kitsch

17 en 18 december 2016
Westergasfabriek, Amsterdam

Neighbour Food Market en Amsterdam BLEND organiseren samen Tussen Kerst & Kitsch. De Westergasfabriek is daarvan het decor. Outifts scoren, werelds koken en vooral ook veel workshops. Alles met een multiculti tintje!

kerstmarktenDSC_0213

Ruige Kerstmarkt

17 en 18 december 2016
Ruigoord, Amsterdam

Glitter en Schitter is het motto van de Ruige Kerstmarkt op Ruigoord in Amsterdam. Het belooft een crazy x-mas hippiemarket te worden. Dat belooft wat!

FeelGood Market

17 en 18 december 2016
VDMA, Strijp, Eindhoven

Ook de maandelijkse FeelGood Market op de Eindhovense Strijp krijgt een feestelijk tintje. De markt vind iedere 3e zondag van de maand plaats in het VDMA gebouw, naast het voormalige Philips gebouw. Handgemaakte designs, duurzame en biologische producten voor je kerstdiner en vertier voor de kinderen.

Kerstival aan de Kade

29 december 2016
Mengfabriek Den Bosch

Hoewel de kerstdagen al weer gepasseerd zijn op 29 december sluit de Mengfabriek af met een Kerstival. Op een industriële locatie komen zo muziek, foodtrucks en het laatste beetje kerstsfeer samen.

Kerstmarkten Maastricht

Traditionele kerstmarkten in Nederland:

Bezoek jij nu liever een van die meer traditionele kerstmarkten? Dit is een klein overzicht van de kerstmarkten in Nederland.

Disclaimer: wijzigingen in data zijn voorbehouden. Check de website van de organisator om zeker te weten of de markt daadwerkelijk plaats vindt!

 

Ken jij nog meer hippe kerstmarkten? Laat ze achter in de comments!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Nederland Shoppen
Deel dit bericht op...
[jpshare]
6 reacties op “De hipste kerstmarkten in Nederland”
 1. ivonne schreef:

  Er is genoeg te beleven voor de liefhebbers! Leuke tips.

 2. Sanne schreef:

  O de Sissy Boy markt! Goede reminder! Wil al lange tijd eens naar een van hun markten!

 3. Ik ben dol op foute kerstmarkten, haha. Wij gaan dit jaar naar Valkenburg want dat is al 15 jaar geleden. Als ik tijd heb, wil ik ook de Feel Good Market bezoeken want dat is toch in de buurt.

 4. Maud schreef:

  Kerstmarkten zijn altijd zo fout, maar juist daarom ook zo leuk! Ik bezoek er dit jaar maar liefst 3! We gaan naar Munster, Antwerpen en naar Middelburg.. Middelburg ontbreekt trouwens op je lijstje 😉

 5. Carolien schreef:

  Ik ben niet zo van kerstmarkten maar wel van de gezellige sfeer in de steden rond kerst. En ja ik mis Winterstad Middelburg http://www.middelburgwinterstad.nl ?

 6. Giel Polman schreef:

  Hoi Sanne, nog meer Kerstmarkten Limburg.
  Santa Village in Roermond goedkoop bereikbaar via een ticket van de Sppordeelwinkel of Winters Weert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl