Hipster Hotspot: Brandweerkazerne in Maastricht

Taaa-tuuu-taa-tuu. Je hoort de brandweer bijna naar buiten scheuren als je op de stoep staat van de Brandweerkazerne in Maastricht. Echter is er geen rood voertuig meer te bekennen maar is het een hippe hotspot in Maastricht om te werken, borrelen, ontbijten, lunchen en dineren.

Flexwerken in de Brandweerkantine

Wie een paar uurtjes wil werken in het centrum van Maastricht kan dit prima doen bij de Brandweerkantine. De loods heeft talloze werkplekjes en een enorm bureau aan de achterzijde van het pand. Binnen wordt in kleine groepjes vergaderd aan de knusse vintagezitjes, ja het is een duidelijke doordeweekse dag. Toch kan ik me wel inbeelden dat het hier in het weekend een komen en gaan is voor de lunch, borrel en het diner.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geheel niet toevallig ben ik er zelf ook rond lunchtijd en neem dan ook de kans iets van de kaart te proberen. Alle gerechten zijn biologisch en gemaakt met lokale ingrediënten. Veel vegetarisch staat op de kaart. Toch ga ik voor de huisgemaakte kipkerrie met mango en mijn gezelschap kiest voor de pita falafal met fetakaas. Op de kaart staat volgens mij ook de groots mogelijke variatie van alternatieve limonades. Van Fritz Cola tot huisgemaakte watermeloen Granitz (met of zonder Wodka) en een smoothie van bieten en gember. Die laatste heb ik geprobeerd en je moet er van houden. Borreltijd, dan wordt de keuze uit al die speciaal biertjes weer lastig. Hoewel een Vedett wit van de tap er altijd ook ingaat!

 

Adres: Capucijnenstraat 21, 6211 RN Maastricht

 

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “Hipster Hotspot: Brandweerkazerne in Maastricht”
 1. Marjolein schreef:

  Helaas heb ik dit niet bezocht vorig jaar in Maastricht, maar als ik dit zo zie heb ik spijt. Van dit soort plekjes houd ik van! Het interieur en de menukaart spreken mij beiden aan, toch maar een keer terug naar Maastricht!

 2. Carolien schreef:

  Ziet er gaaf uit. Mocht ik een keer in Maastricht willen werken dan weet ik nu een fijn plekje ?

 3. Jenny schreef:

  Ziet er tof uit! Originele locatie ook. Mocht ik ooit in de buurt zijn… misschien binnenkort weer.

 4. Aniek schreef:

  Toen ik in Maastricht woonde kwam ik hier vaker inderdaad! De bediening was niet altijd even goed, maar het was altijd een relaxte plek voor een drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl