Hipster hotspot: Lot & de Walvis in Leiden

Als je met team ensanne & ensannereist een uitje plant bezoeken we natuurlijk wel een super toffe plek. Zo zijn we ook wel weer 😉 Dit keer kwamen we uit in Leiden bij de hipster hotspot Lot & de Walvis. En nadat onze collega Coen, die verantwoordelijk is voor de bouw van onze websites zoals dus ook ensannereist.nl, de shock heeft verwerkt van een team aan instagrammende / fotograferende dames aan zijn tafel, kan het grote genieten beginnen. Enne bij het dessert had hij het al aangeleerd om de zaklamp bij te schijnen.

Hotspot in haven van Leiden

Lot & de Walvis dus… deze hotspot ligt in de haven van Leiden. Eigenaresse Lot is een echte wereldreiziger en reisde met haar camper ‘de Walvis’ rond. Zo’n 2 jaar geleden legde ze aan in een prachtig pand in de binnenstad. We genieten nog even van het lentezonnetje op het terras (aan de haven) en schuiven daarna naar binnen. Het pand bestaat uit twee vleugels en wij ploffen aan de linkerzijde neer.

Van alle wereldreizen zijn natuurlijk een paar schatten meegekomen. In de gemiddelde hipster hotspot kun je bijna altijd bingo spelen met vintage lampen en stoelen en uiteraard een lp speler en cactus. Wij houden ervan! En met ons vele anderen!

De wereldreiziger komt ook terug op de menukaart. Van Spaanse tapas, stoere hamburgers tot geurige tajine gerechten en poke bowls. Had ik al gezegd dat er Baba Ganoush en currysoep op stonden? We kozen bijna allemaal wat anders en dat was smikkelen geblazen.

Tja en toen moesten we een toetje uitkiezen. Eigenlijk was dat niet mogelijk want kiezen tussen Hemelse moddertaart of cheesecake met kokus; dat is eigenlijk onmogelijk. Talitha en ik namen maar beiden, #omdathetkan 🙂

Overdag kun je hier tot 17.00 uur ontbijten, dus mocht je een keer echt heel laat en brak je bed uit willen rollen… 😉 Een werp op de menukaart vertelde mij dat er bananenbrood met nutella(oh my), eggs benedict en American pancakes op staan.

Extra pluspunt Bij de bar staan watertaps met kruiden/fruit/steranijs dat je zelf kunt tappen. Snel nog eens terug dus! Iedere dag geopend vanaf 9 uur.

 

Adres: Haven 1, Leiden

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl