Hipster Hotspot: Underground bar Thoms in Rotterdam

Yep we hebben er weer een gevonden. Een echte hipster hostpot. Dit keer aan de stad aan de Maas, Rotterdam en exact op de hoek van de Meent. Thoms heeft twee gezichten. Boven een echte huiskamer/bruine kroeg met een binnendoor naar Museum Rottterdam. Beneden is de hipste onderwereld van Rotterdam te vinden.

Uitkijkend op de levendige Meent en omgeven door zakenlui die een bespreking hebben, vriendinnen die druk kletsend hun latte macchiato drinken en Spaanse toeristen die ook zo maar binnen vallen, puur omdat ze op de Coolsingel verkeerd zijn afgeslagen. . Alle ingrediënten voor een echte urban spot zijn al aanwezig.

Binnen de grenzen

Thoms serveert vooral producten uit de Rijnmond regio. Dus je gin tonic heeft Schiedamse gin, je biertje is van Brouwerij Noord en de koffie van de Giraffe Roasters. Ik ben hier een echte voorstander van. Uit de kelder komen ook heerlijke geuren van een Mibrasa grill en ik zie verse kreeften nog in het aquarium. De kaart is gemiddeld groot, maar wel genoeg keuze en vegetarische gerechten.

Dé Underground Bar van Roterdam

New in town is echt de Underground Bar. Ik zou hier zo met al mijn vrienden naar toe gaan want iedere vrijdag- en zaterdagavond komen er funky klanken uit de boxen. Terwijl je met een gin tonic (met dus die Schiedamse gin’s) in je hand staat, kun je ritmisch met de klanten meedeinen. Wanneer gaan we?

 

Tip: Thoms ligt direct naast Museum Rotterdam waar je zelfs via de tussendeur naar binnen kan. Tot 1 oktober is hier de tentoonstelling ‘Vrouwen van Rotterdam’ te zien.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Eén reactie op “Hipster Hotspot: Underground bar Thoms in Rotterdam”
  1. Jessica schreef:

    Leuke tip, bedankt voor het delen! Wat ziet het er leuk uit zeg. Iemand uit Rotterdam vertelde me laatst ook over deze plek, dus hij stond al op m’n must-visit lijstje in Nederland, maar nu ben ik extra overtuigd. ;p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl