Hotspot: Aloha in het voormalige Tropicana, Rotterdam

Nu het voorjaarszonnetje zich af en toe weer laat zien, is een hotspot met een fijn terras altijd een goed idee. We hebben een goede tip voor je: Aloha in het voormalige Tropicana zwembad in Rotterdam.

Behalve door de locatie, want he zo’n stadstuin met uitzicht op de Maas, onderscheidt Aloha zich ook door het concept. Hier draait het namelijk om een circulaire economie. Koffie wordt hier op locatie gebrand en en het koffiedik krijgt weer een bestemming voor de teelt van champignons. Die champignons worden weer verwerkt in oesterzwambitterballen met koffiemayonaise! Van andere rest delen van het koffiebrandproces wordt thee en bier gemaakt. In samenwerking met de stadsimker wordt honing gemaakt in de tuin en het groente-afval wordt compost.

Binnen kun je letterlijk door de oude wildwaterbaan lopen en zie je de tegels van het zwembad nog zitten. Wel aangekleed met vintage meubels en accessoires. En ja dan lekkere tunes, het uitzicht en lente zonnetje, meer heb je toch niet nodig?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl