In love: Jamie’s Italian in Rotterdam

Zodra ik vernomen had dat Jamie Oliver een vestiging zou openen in de Rotterdamse Markthal moest ik hier heen. Bij de eerst volgende gelegenheid voor een afspraak in Rotterdam was de keuze voor een plek al snel gemaakt. En zo viel ik dan ook direct in love!

Jamie is met het Italian concept neergestreken in de Markthal en hiermee is het de 2e vestiging van de bekende kok in Nederland. Het pand is fantastisch ingericht. Mooie banken, een mix aan stoelen en tafels, gaaf design en stellingen. Je kunt zowel boven als beneden zitten, wij zaten boven en keken uit op de levendige marktvloer.

JamieOliver Italian RotterdamDSC_0909 JamieOliver Italian RotterdamDSC_0902

Lunchtime!

Wij hadden om 13.00 uur een reservering (dat moet je echt wel doen) dus konden genieten van lunch. Lunchen betekent geen broodjes maar gewoon kleinere gerechten! Door de fantastische bediening kregen we een uitleg van de kaart, haar persoonlijke favorieten en goede combinaties. We startte met een cappuccino om eerst even bij te praten en kregen daarna de Italiaanse Nacho’s. Een sooet ravioli met drie kazen en een pittige Arriabbiata dipsaus.

JamieOliver Italian RotterdamDSC_0905

Fantastische plank vo vlees en kaas

Uiteindelijk kozen we voor een charcuterie plank en allerlei kleine gerechtjes. De plank werd op blikken tomatenpuree gepresenteerd want dan is de plank dichter bij je neus voor de smaakvorming. De uitleg die we bij de plank kregen was dat we van links naar rechts moesten eten. Alle smaken waren elkaar opvolgend en je sloot af met werkelijk de lekkerste bol mozarella ever! Op de plank: Prosciutto, Pistache mortadella, Venkelsalami, en schiacciata picante. Daarbij lagen verse kappertjes, olijven en pecorino kaas. Om je smaakpalet te reinigen moest je tussendoor wat coleslaw eten. Werkelijk alle smaken klopten.

JamieOliver Italian RotterdamDSC_0906

Kleine gerechtjes

Vervolgens kwamen onze kleine warme gerechtjes. De chestnut mushrooms met gerookte (wat een smaak verschil) mozzarella, risotto balletjes en het gerecht van de week: gestoofde aubergine. Allen ook even heerlijk!

JamieOliver Italian RotterdamDSC_0913

Dessert: dé cheesecake

We lieten ons daarna nog verleiden tot een dessert en we deelde de door de serveerster aanbevolen Amalfi Lemon Meringue Cheesecake met lemoncurd en bosbessen. Omg, wat een caloriebom maar lekker! Gelukkig deelde we hem samen!

JamieOliver Italian RotterdamDSC_0915

Aanrader?

Ja 100%. De bediening was super goed, alert en gastvrij, het eten fantastisch en de locatie ook top. Nu al die andere gerechten nog proeven!
Reserveren is wel een must!

JamieOliver Italian RotterdamDSC_0919 JamieOliver Italian RotterdamDSC_0921

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl