Indrukwekkende reizen tijdens film Amazing Caves in Omniversum

‘’Dat was echt mega vet cool, tante Sanne’’ roept mij neefje uit nadat we de grootbeeldfilm Amazing Caves in het Omniversum bekeken. Twee onderzoekers klimmen, klauteren en duiken naar de meest afgelegen grotten op aarde. Hun reizen worden gefilmd en zien er op het grootbeeld scherm indrukwekkend uit. Het is een van de avonturen reisfilms die nu in het Omniversum te zien is.

Na de eerste minuut zitten we al op het puntje van onze stoel omdat een van de onderzoekers aan een kabel op een van de cayons hangt. Om hier te komen moesten ze al met een kano een deel van de route afleggen over een wildstromende rivier. ‘Gaaaaaf’ fluistert mijn neefje in mijn oor. Op het bioscoopscherm dat bijna 360* graden beslaat komt het zeker weten binnen.

 

Daarna dalen ze de grot in en nemen monsters om nieuwe bacteriën en organismen te vinden. Die kunnen in deze omstandigheden overleven. Niet alleen in een cayongrot zijn ze te vinden, ook in ijsgrotten en onderwatergrotten. We zien de ‘Amazing Caves’ allemaal voor bij komen. Vooral de afdaling in de ijsgrot is bijzonder spectaculair. De slottocht brengt de onderzoekers al duikend ver weg van de bewoonde wereld. ‘Onderzoeker zijn is best cool, maar zulke enge dingen mag ik echt niet doen hoor,’ besluit mijn neefje. De film is nagesynchroniseerd in het Nederlands en daardoor ook te begrijpen voor de jeugd.

Bekijk de trailer van deze Omniversum film

Amazing Caves draait meerdere keren per week in het Omniversum op wisselende tijden en is een ideaal uitje op een regenachtige dag.

Herfstvakantie tip

In de herfstvakantie ook met je neefjes, nichtjes of kinderen naar deze film? Op 14, 15, 21 en 22 oktober 2017 kun je na het bekijken van deze film (draaitijden 10.00 en 13.00) zelf proefjes doen in het Amazing Lab, net zoals de onderzoekers in de film. Zo is er een IJslab, waar je test of je van andere vloeistoffen dan water ook ijs kan maken. Er is een vloeistaflab en een bacterielab.

 

Disclaimer: Ik bezocht Omniversum op uitnodiging.

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
6 reacties op “Indrukwekkende reizen tijdens film Amazing Caves in Omniversum”
 1. Diana schreef:

  Wat leuk! Deze stond voor een slechte regendag ook op mijn lijstje. Zeker even in de gaten houden

 2. Martin schreef:

  Leuk! Daar ben ik al een tijd niet meer geweest….toen het net open was en ik nog in Den Haag woonde heb ik ‘Speed!’ gezien…erg indrukwekkend! Later nog wel een paar keer geweest, maar alweer veel te lang geleden!

 3. Wanda schreef:

  Wat een leuke tip! Die Ga ik onthouden voor een druilerige dag, gaat mij zoon vast leuk vinden

 4. Niels schreef:

  Alweer een tijdje niet geweest. Leuk om een keer te doen als we in de buurt zijn. Alleen jammer dat het is nagesynchroniseerd. Begrijpelijk voor de kinderen maar wat minder voor de volwassenen.

 5. Aniek schreef:

  Leuk lijkt me dit! Alleen nagesynchroniseerd is wel jammer ja.

 6. Carolien schreef:

  Leuk voor de herfst vakantie! Voor ons net uit de richting maar lijkt me wel gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl