Lief koffietentje in Sittard

Wat doe je als je gestrand bent in Sittard en daar nog een paar uur moet werken? Juist een fijn plekje zoeken en zo kwam ik bij het lieve koffietentje ‘LEVEN’ uit. Een huiskamer vol Limburgs ratelende tantes, een stel attente jongens in de bediening en mooie licht inval via de glas-in-loodramen. Zo kom je nog eens ergens!

Uiteraard is het onzin dat je fijne koffietentjes alleen ‘in de stad’ vindt. Maar dat ik zo’n cafétje in Sittard zou aantreffen, had ik niet verwacht. LEVEN is gevestigd in een prachtig monumentaal pand, op een paar minuten lopen vanaf het station en heeft drie verschillende ‘huiskamers’. Een grote leestafel, een serre en het echte huiskamergedeelte. Het interieur vond ik ook erg mooi, grijs met gele accenttinten. Van een kastje tot de stoelen. Een erg fraaie combinatie!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Leven om te genieten

Dat LEVEN leven heet, heeft ook een bijzonder verhaal. Afgelopen december heeft de oprichter van het café, na een strijd tegen ziekte, verloren. Het team zet nu zijn passie en gedachtegoed ‘leven om te genieten’ voort. Daar werd ik wel even stil van maar ik vind het ook tof dat ze ondanks het verlies doorgaan!

Lunchen, taartjes en koffie

Bij LEVEN kun je lunchen met een zuurdesemsandwich of heerlijke huisgemaakte couscoussalade. Taartjes kijken je ook al aanlokkelijk aan. En bovendien genieten van speciale koffies (popcorn/karamel) of een ‘aangekleedde koffie’. Ook de Chai Latte en groene smoothie staan op de kaart.

Gratis extra’s

Had ik al gezegd dat ze er gratis wifi hebben, je kraanwater gewoon kunt tappen en een coffee house playlist met onder andere Adele, Michael Kiwanuka en John Mayer aanstaat? Kortom als je verdwaald… dan kom je nog eens ergens! Op naar Sittard.

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl