Nachtje weg Utrecht: slapen bij Stay Okay, koffie bij Twintig en brunchen bij Ruby Rose

Zoek je een leuke plek om te verblijven en smakelijk te genieten tijdens een Weekendje Weg in Utrecht? Tips voor nachtje in de Domstad!

Een nachtje weg naar Utrecht had ik zelf nog nooit eerder ondernomen, het is relatief dichtbij. Aangezien we twee dagen achter elkaar naar een voorstelling in TivoliVredenburg gingen, was een nachtje logeren in de Domstad een logische keuze. Na wat online speurwerk kwam ik op Stay Okay, gelegen op het Neude dus enkele minuten lopen van Tivoli en het station.

StayOkay Utrecht op het Neude

Naast hostelkamers zijn er tweepersoonskamers in het statige pand. Op de 1e etage ligt de receptie en de centrale ruimte voor alle gasten waar ook het ontbijtbuffet en de bar ingepast zijn.Via het fotogenieke trappenhuis komen we op de 2e etage waar onze kamer ligt met uitzicht vanuit de grote ramen op het Neude. Stiekem was ik wel bang dat er hier veel geluidsoverlast zou zijn, want centraler kun je niet verblijven en je zit letterlijk bovenop het horecaplein. Maar dat viel heel erg mee. En anders zijn er oordopjes bij de receptie te krijgen. We lagen gelukkig zelf ook pas tegen 1.00 uur in ons bed want na ons concert dronken we gin tonics op het Neude. Verder is de kamer basic, maar voor ons prima. Er is wel heerlijke eco-shampoo in een knijpverpakking. We slapen als een blok en worden abrupt gewekt door de wekker. We moeten voor 10.00 uitchecken. Omdat we nog tijd genoeg hebben tot we weer in Tivoli moeten zijn, gaan we buiten de deur koffiedrinken en brunchen.

Tip: je kunt bij Stay Okay ook in een speciale themakamer overnachten: Nijntje of spoorwegmuseum.

Koffie & brunchen

Brunchen gaan we bij om 12.00 uur Ruby Rose, maar eerst maar koffie op de Ganzenmarkt bij Twintig. Met het ochtendzonnetje op onze snoet, een krantje en croissants, kunnen we echt even ontwaken. Het wordt steeds drukker in de stad en we maken een rondje over de grachten en langs de Dom die helaas momenteel in de steigers staat. Dan zijn we toe aan de brunch. We krijgen een tafel vol lekkere hapjes, niet alleen fotogeniek maar heel lekker! Mijn favorieten zoals burrata, watermeloen feta salade, risotto en vlees en kazen. Zo lekker! Ook binnen is Ruby Rose prachtig, met een waanzinnige bar en mooie decoratie. Dan is het tijd dat wij richting Tivoli gaan en zit ons nachtje er al weer op!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl