Onbekende plekjes in Zeeland ontdekken met de fiets

Zoutelande, Domburg, Middelburg, Vlissingen, Veere… reden genoeg om naar de provincie Zeeland af te reizen. Maar natuurlijk zijn er ook onbekendere plekjes! Authentieke plekken waar je nog rust ervaart, zonder massa’s mensen. Als je gaat fietsen in Zeeland ontdek je die bijzondere plekjes het beste!

Fietsroute Zeeland onbekende plekken

De oesterputten van Yerseke

Yerseke is een van de eerste steden waar je ‘tegen aan rijdt’ op Zuid-Beverland. Tevens stad van de mossel- en oestervangst. Naast de veiling van de schaaldieren vind je er ook de industriële maar zeer fotogenieke oesterputten! Yerseke is daarbij ook een prima startpunt voor een fietstocht door het onbekendere Zeeland. Je kunt bij Zeeuws en Zo, vlakbij de haven een solex of e-bike huren waarmee je op pad kunt gaan! 

Theetuin op ‘t Hof Olmenstein

Na een stuk trappen heb je vast lekkere trek gekregen, dus een stop bij Theetuin op ‘t Hof Olmestein in het aardappellandschap van Kloetinge is een prettige afwisseling. Van donderdag tot zondag kun je neerstrijken in de voortuin tussen de enorme sneeuwbol hortensia’s. Olmestein wordt gerund door Ariane die de boerderij van haar opa radicaal liet verbouwen tot hotel, vergaderlocatie en theetuin. Met op en top hartelijke gastvrijheid!

Liberation Route Zeeland

Dat er bij Arnhem of op de Grebbeberg flink voor onze vrijheid gevochten is, wist je waarschijnlijk wel. Maar ook Zeeland heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Slag om de Schelde werd gestreden om de haven van Antwerpen. Een groot deel van het Zeeuwse land werd onder water gezet. Toch was dit het stuk van Nederland dat in augustus 1944 al bevrijd was. In het Zeeuwse landschap vind je meerpalen waar je een verhaal via de Liberation Route app kunt luisteren. Deze paal staat bijvoorbeeld bij de molen van Kloetinge.

Tip: In Nieuwdorp, ook op Zuid-Beverland, ligt het Bevrijdingsmuseum Zeeland dat je meer vertelt over het onbekendere Zeeuwse oorlogsverhaal.

Idyllische haven Goes

Ik heb zelf echt nooit geweten dat Goes zo’n mooie haven en binnenstad had! Je kijkt echt je oven uit naar de schitterende gevels maar vooral ook de luxe boten in de haven. Op één van de terrasjes kun je met gemak wat uren kijken naar voorbijgaande suppers, passerende boten en natuurlijk andere mensen. Kijk zeker ook bij ‘Huis de Baerse‘ een leuke woon- en cadeauwinkel. Voor een stevige lunch kun je ook bij Brasserie Katoen terecht, een tikje Brabantse Bourgondië en heerlijke kaaskroketten!

Wolphaartsdijk, monumenten & watersport

Nog een stadje waar je wellicht nooit eerder van hebt gehoord: Wolphaartsdijk. Het dorp heeft maar zo’n 2000 inwoners, maar wel een enorme haven. Het ligt namelijk aan het Veerse meer. Op de vakantieparken en campings vind je hier vooral enthousiaste watersporters. Windsurfen, zeilen of gewoon dobberen. Daarnaast telt het dorp meerdere monumenten. Nicolaus Kerk torent al boven het dorp uit, evenals een zeer magere molen. Ook het dorpshuis mag er zijn! 

Fietsen in Zeeland

Een fietsroute in Zeeland zet je eenvoudig uit met de fietsknooppunten route. Met een handig label heb je deze aan het stuur. Het fietsen met een elektrische fiets is in Zeeland aan te raden. Deze route is ruim 60 kilometer, dat fietst net wat fijner op een e-bike. Over de wind in de polder nog maar te spreken. Opladen tussendoor kan ook bij een mobiel oplaadpunt!

Disclaimer: Ik bezocht Zeeland op uitnodiging van VVV Zeeland tijdens een ambassadeursmeet van Welkom terug in NL. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Onbekende plekjes in Zeeland ontdekken met de fiets”
  1. Jenny schreef:

    Wat een mooie plekken!

    Ik heb zelf een aantal mooie tochten gemaakt vanuit Burgh-Haamstede. In combinatie met de Plompe Toren en de Neeltje Jans is dat een heel veelzijdig gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl