Een dorp van galeries en duizenden kunstliefhebbers op Art Rotterdam  + video

‘Wat is dat mooi!’, ‘Hé jij ook hier, tijd niet gezien!’, ‘Ik voel me echt geïnspireerd.’  Zo maar wat kreten die ik in de wandelgangen tijdens Art Rotterdam hoorde. De internationale beurs voor beeldende kunst trok vier dagenlang kunstenaars, kunstverzamelaars, kunstkenners en liefhebbers naar de UNESCO Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Ik reken mijzelf tot de laatste categorie en nam ook een kijkje.

Mooi. Wat is mooi in de kunst? Smaken verschillen dat zeker. Zelf hou ik echt van moderne kunst, met kleuren, ik moet er gefascineerd naar kunnen kijken maar het moet niet té abstract zijn. Een canvas dat alleen blauw is, daar kan ik niet zoveel mee. Op de beurs was veel moois te zien, maar ook zeker veel abstracts. En veel experimentele kunst.

Video impressie

 

Jong en oud. Kunstenaars en kopers. Verzamelaars en liefhebbers.

Op Art Rotterdam zie je letterlijk allerlei soorten mensen rondkijken. En dat geeft leuke interacties. Een kleine jongen ik denk nog geen 3 jaar, maakt foto’s met een iPhone (waarschijnlijk van zijn moeder) van hetgeen wat hij mooi vindt. Een kunstzinnig type met lange dreadlocks is duidelijk opzoek naar inspiratie en bewondert een werk van alle kanten. Een galeriehouder en koper in maatpak toasten met een glas Champagne, de deal is net rond. Het is net of je door een dorp van galeries loopt op Art Rotterdam.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Prospects & concepts

Jong talent heeft haar eigen tentoonstelling gekregen op Art Rotterdam. Prospects & Concepts vond ik het meest gevarieerde gedeelte. Tussen de stalenstellingen is met wol een imposant werk gemaakt. Verderop draait een ‘deur’ in een vierkante ruimte en sluit twee jonge toeschouwers letterlijk op in het kunstwerk. Drie meiden vormen het kunstwerk. In een marmerachtige print wijst de ene de ander op de grond, waarna ze weer opklimt. Er naast staan wel dertig stolpen met daarin aparte objecten. Bij het lezen van het infobordje blijken het onderdelen van een koeienmaag te zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mijn favoriete galeries/kunstwerken

Absoluut niet gebaseerd op enkele beargumenteerbare mening, maar deze galeries vond ik de leukste werken hebben:

Specta

De Kopenhaagse galerie Specta presenteerde het werk van verschillende Scandinavische kunstenaars en de Zuid Afrikaanse kunstenares Frances Goodman. De glinsterende Sequined lip’ en Faked nail flowers zijn duidelijke voorbeelden van vrouwen als ‘objectification’.

Base-Alpha Gallery

Base-Alpha is een galerie voor moderne kunst uit Antwerpen dat vooral werk van Belgische kunstenaars presenteert. Op de beurs was werk te zien van de artiesten Lieven Segers, Geoffrey de Beer, Tom Poelmans en Tinka Pittoor.

Galerie Ron Mandos

De stand van Galerie Ron Mandos viel bij mij vooral in de smaak door de regenboogboom van videokunstenaar Geert Mul. Dit werk bleef steeds weer verkleuren. Het werk van Mul gaat werkelijk de hele wereld over!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Andere kunstevents

Ben je een kunstliefhebber maar ART Rottterdam gemist? Zet dan deze events in je agenda!

  • Zaterdag 4 maart openen tientallen locaties tijdens Museumnacht Rotterdam. Denk aan Showroom Mama, Galerie Rianne Groen, Witte de With Center voor Contemporary Art en ook de bekende musea als de Kunsthal, Boijmans en Fotomuseum.
  • Reis af naar het zuiden van het land voor de grote internationale kunstbeurs Tefaf. Van 10 tot en met 19 maart komen kunstliefhebbers uit de hele wereld naar Maastricht. Art, antiek en design is hier te bewonderen. Eeuwenoude en 20e eeuwse kunst.
  • Het Antwerp Art Weekend vindt aankomende mei weer plaats met een speciale nacht voor de beeldende kunst! Maar liefst 55 galeries openen hun deuren en ook vele pop-up galeries duiken op.

Disclaimer: Ik bezocht Art Rotterdam op uitnodiging van de organisatie. In deze blog vind je echter mijn eigen beelden en mening.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Een dorp van galeries en duizenden kunstliefhebbers op Art Rotterdam  + video”
  1. Marie schreef:

    Erg leuk om alle kunstliefhebbers op deze beurs samen te zien. Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe artiesten en verfrissende kunst. Daarnaast woon ik ook regelmatig veilingen bij om het aanbod te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl