Hotspot: Honig Complex & de Meesterproef in Nijmegen

Koken uit pakjes… ik doe er zelden tot nooit aan. Toch heeft het merk Honig al jaren vele consumenten voorzien van het gemak. Nu we met z’n allen bewuster en gezonder leven is de Honig complex bij Nijmegen leeg komen te staan. De enorme fabriek is sinds 2013 omgetoverd in een super hip complex waar van alles gebeurt!

We rijden aan via het centrum van Nijmegen en onderweg maak ik nog een stop in de berm omdat Esther van Go Live Go Travel wild enthousiast wordt van een street art muur. Met uitzicht op de Waalkade ligt het Honig Complex sowieso al op een prachtige locatie. Het is even zoeken naar een parkeerplek, want het is hier best druk. We lopen langs verschillende sportlocaties zoals een groot crossfit terrein, indoor beachvolleybal hal en mega trampolinecenter. Aan de Waalzijde vind je de meeste bars en restaurants onder wie de Meesterproef.

Honig Complex de MeesterproefPB194653

Honig Complex de MeesterproefPB194655

De Meesterproef

Hoewel mijn aandacht wordt getrokken door de gevelreclame van Blommers coffee roasters, gaan we bij de Meesterproef naar binnen. Gelukkig schenken ze hier ook de koffie van de onderburen. Een bakkie zwart goud is dan ook zo besteld maar ik had ook kunnen kiezen voor een biertje (ook van de onderburen) Oersoep. In het industriële pand tussen de voormalige vermicellisilo’s voel ik me gelijk thuis waar dat ook misschien wel door de sjoelbak komt.

Honig Complex de MeesterproefIMG_4789

Honig Complex de MeesterproefPB194658

Geur van bouillon en brinta

Dan weer even terug naar de historie van het pand. De gastvrouw vertelt: “Honig nam de fabriek hier aan de Waal over van haar belangrijkste concurrent. Zo kon Honig de bekende soepen uit een zakje gaan maken en later ook vermicelli. Vraag een oud-Nijmegenaar naar de Honig Fabriek en hij zal je vertellen over de bouillongeur en later ook Brinta!” Honig zit overigens nog steeds in Nijmegen en is samengegaan met Heinz.

Honig Complex de MeesterproefPB194671

Zonder e-nummers

Waar vroeger de soepzakjes met e-nummers van de lopende band kwamen, werkt de Meesterproef nul met eigen verse ingrediënten. “We pekelen, roken, garen het vlees en wecken groenten. Het brood komt van de Nijmeegse streekbakker Jorrit en ons zusterbedrijf, een eigen slagerij, levert de worsten. We houden echt van het ambacht en dit verwijst ook naar de naam van het bedrijf.” We genieten van een heerlijke wortelkerrie soep (zeker dus niet uit een pakje) met dus die eigen gemaakte chorizo. Daarna volgen planken vol sandwiches, huisgemaakte worstenbroodjes en heerlijke broccolibun’s.

Tip: Wil je nu ook die heerlijke producten zonder e-nummers thuis? Koop dan een van de producten van Gooze zoals de honingmosterd marinade.

Honig Complex de MeesterproefPB194672 

Honig Complex de MeesterproefPB194674

Disclaimer: Ik bezocht de Meesterproef en het Honig Complex tijdens het blogweekend in de Gelderse streken wat we met ensanne.nl organiseerden. Deze blog is gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

7 reacties op “Hotspot: Honig Complex & de Meesterproef in Nijmegen”
  1. Yvon schreef:

    Zo jammer dat dit complex er kwam toen ik al uit Nijmegen weg was. Het ziet er prachtig uit!

  2. Jessica schreef:

    Wat ziet dit er gezellig uit zeg! Leuk hoe ze tegenwoordig steeds vaker van zulke dingen doen met die gebouwen 🙂

  3. Het ziet er prachtig uit. Ik vind het fantastisch om te zien hoe oude industriële panden worden hergebruikt. Heel tof dat originele details zichtbaar blijven.

  4. Dat ziet er zeer goed uit. Leuk om te zien waar jullie naartoe zijn gegaan tijdens jullie Gelderlandtrip

  5. Wat leuk! Als ik een keer in de buurt ben ga ik zeker een kijkje nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl