Dit is er te beleven bij The City, overdekt speelparadijs voor grote mensen + video

The Tube, The Gas Station, The Happy Highway en de Joy de Boules. Vier attracties die je vindt bij The City. Tel daarbij de eerste Virtual Reality opstelling van het Belgische bedrijf Hero, indoor speeltuin, pooltafels en een groots horecaconcept op. En een waar speelparadijs voor grote mensen is daar.

Bijna twee jaar lang bouwde de eigenaar een oude tennishal om tot een gloednieuw en prachtig gethematiseerd entertainment paradijs. Ook nog eens het grootste van Zuid-Holland, gelegen in ‘mijn’ dorp en supergaaf als het op beleving aan komt. Er werd volop gekeken naar het buitenland om de nieuwste trends hier neer te zetten. Zo springt niet alleen het decorontwerp eruit, maar ook de Unreal effecten op de bowlingbaan en een eigentijdse VR-experience. The City had een valse start bij de opening, want op zondag 15 maart, de openingsdag, moest de eigenaar na 4 uur opening de zaak waar hij met ziel en zaligheid, anderhalf jaar aan werkte alweer sluiten. The City is op 1 juli officieel in bedrijf gegaan, en nu met de coronamaatregelen wel open maar zonder horeca.

Uitjes in Westland

The City Food & Fun is gelegen in ’s-Gravenzande, mijn woonplaats in het Westland. De gemeente die vooral bekend is om de vele kassen, groenten- en sierteelt ligt ten zuiden tussen Den Haag, Delft en Rotterdam. Het Westland is een regio waar entertainment nog een ondergeschoven kind is, er was/is een beperkt aanbod. Hoewel er de laatste jaren zeker ontwikkeling is want bij de bowlingbaan in De Lier kwamen Escape Rooms en bij de kartbaan lasergame en glowgolf. Voor de allerkleinsten is er het indoorspeelparadijs Ballorig. Maar deze attractie is echt voor grote mensen!

Decor & interieur

Bij binnenkomst ben ik zelf al perplex van het interieur. Aan het centrum had ik zelf alleen herinneringen van het beruchte nieuwjaarsnachtfeest. Binnen een seconde is deze van mijn netvlies. Via de entree kom je in het ruim opgezette restaurant ‘de Pizzabar’ met meterslange bar. Diverse zitjes en grote tafels zijn geschikt voor ieder gezelschap. De geur van tomatenpuree, kaas en deeg door de zaak doet je al watertanden. Aan de rechterkant van het restaurant staan in een knusse hoek pooltafels, fijn dat die er ook zijn. Zo’n gemis hier in de omgeving voor een avondje poolen!

Interactieve bowlingbaan

De attractiezaal achter het restaurant verbluft al gelijk met de enorme decors. Ik zie een autowasstraat op links en filmdorp met jeu de boules linksvoor. Autowrakken en een Volkswagenbusje vormen de midgetgolfbaan in het midden. Aan mijn rechterhand ligt de bowlingbaan: “The Tube” als metrostation en heeft zes banen. Uniek aan deze baan zijn de steeds veranderende projecties op de vloer, die reageren op de bowlingbal. “Dit is de eerste interactieve bowlingbaan van Nederland,” vertelt eigenaar Richard vol trots. “Daarbij is er voor de gasten aan de baan de mogelijkheid drankjes en snacks te bestellen met de tablet. Je krijgt bij check-in je persoonlijke code die je overal kunt invoeren, ook aan de tafels in het restaurant.” Achter de bowling ligt ‘The Gas Station’, de lasergame. Hier werd gekozen voor een opstelling van oude autowrakken en caravans. “Je mag overal op klimmen, het is erg hufterproof”, aldus Richard. Met glow in the dark verf werden tekeningen aangebracht die in met blacklights een mysterieus parcours vormen. Wie oplet ziet nog wat subtiele grapjes, zoals ‘Richard was here’.

Zombies & robots

De indoor midgetgolf is ook zeker een paradepaardje. Alle holes zijn uniek hier gebouwd en ontworpen. “Je hebt ook hier interactie met de omgeving en loopt als het ware door een buitenlandse stad. De holes lopen achter het decor door en je eindigt in de wasstraat.” Met de Jeu de Boules baan biedt Richard ook wat oudere gasten een alternatief. “Niet iedereen ziet lasergamen zitten,” legt hij uit. “Daarnaast is het per m2 een efficiënte manier van geld verdienen.” Voor de allerkleinsten is er een indoorspeeltoestel in de linkerhoek te vinden. In het midden staat de Virtual Reality opstelling. “Je bevindt je in een schaalmodel van onze hal. Maar dan ben je omgeven door zombies en robots. Deze moet je met de handconsoles zien uit schakelen. Het is de eerste opstelling van het Belgische bedrijf Hero in Nederland en vooral voor pubers een trekker.”

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl