Mooie plek: Schaapskooi de Schapendrift bij Ermelo

Soms ontdek je plekjes in Nederland waarvan je dacht: nooit geweten! Zo was ik onlangs op schaapskooi de Schapendrift in Ermelo, midden op de Veluwe. Een prachtig stuk heide is het thuis van meer dan 400 schapen en lammetjes. Een fantastische plek met het nieuwe leven, de bloeiende hei en een zonnetje.

Schaapsherder

De schapen gaan vanaf het voorjaar weer naar buiten. Per dag gaan ze er vijf tot zeven uur met de schaapsherder op uit om te grazen op de heide. Met 400 schapen is de heide opgaan of afkomen is het een enorme stoet en happening!

Schaapskooi ErmeloP3290636

Activiteiten op de Schaapskooi

Je kunt bijna ieder weekend wel een activiteit bezoeken op de Schaapskooi. Zo is kun je deelnemen aan een van de viltworkshops, zijn er exposities en worden er wandelingen georganiseerd.

Veel vrijwilligers

Op de Schaapskooi werken meer dan 70 vrijwilligers. Samen houden zij dit stukje erfgoed in here. Ze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, geven rondleidingen en zijn gastheer en gastvrouw in de winkel. Ik vind dit een prachtig initiatief!

Midden op de Veluwe

De Veluwe is een van de mooiste plekjes van Nederland. Schaapskooi de Schapedrift ligt bij Ermelo en Garderen. Als je in deze buurt verblijft, kun je zeker een bezoekje brengen. Kijk op de website voor de openingstijden van de schaapskooi.


Schaapskooi ErmeloP3290635 Schaapskooi ErmeloP3290630 Schaapskooi ErmeloP3290629 Schaapskooi ErmeloP3290628 Schaapskooi ErmeloIMG_0456 Schaapskooi ErmeloP3290618

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl