SEM sla en meer, omdat vegan niet vies is

Sla kan ik iedere dag wel eten maar in een slarestaurant eten, dat doe ik niet zo gauw.  In Amersfoort was ik te gast bij SEM Sla en Meer. Behalve een gevarieerde en gemixte salade kregen we nog meer lekkers te proeven én het mooie is: alles vegan!

Met een vegetarische partner is het altijd een uitdaging om restaurantjes met volop keuze zonder vlees en vis te vinden. In de urban jungle bij SEM is dat geen enkel probleem. Je kunt hier zowel voor lunch als diner terecht. Als starter koos ik voor een bietenlatte, echt als je iets anders wilt moet je bieten in je koffie gooien! Daarna volgde een pompoensoep met wortel, kokos en kurkuma. Ik hou van pompoen en alle gerechten die je hier mee kunt maken. Daarna volgde een rijkgevulde saladebowl met zoete aardapppelhummus die qua smaak hemels uitgezocht is!

Tot slot wacht ons een grand dessert, en wat voor één. De hele plank is namelijk gluten en suikervrij en ook nog eens vegan. Hoe maak je huisgemaakte vegan cheesecake dan vraag je je af? Het is gezoet met natuurlijke suikers zoals dadels, soya en sinaasappel. Winnaar van de plank was de bounty voor mij, want I LOVE KOKOS. Vegan dus vies, absoluut niet!

Deze diashow vereist JavaScript.

Goed om te weten:

  • Biologisch en fairtrade staat hoog in het vadel bij SEM. De meeste streekproducten zijn dat.
  • SEM denkt aan het milieu, daarom ook geen plastic hier maar afval van maisplanten.
  • Veel producten uit de keuken zijn ook te koop bij SEM. Neem voor je olijfolie je eigen fles mee om te vullen.
  • Ook voor de koffie to go geldt: neem je eigen beker mee! Dan krijg je bovendien korting!

Adres: Kortegracht 6, 3811 KH Amersfoort

Disclaimer:Ik bezocht SEM sla en meer tijdens een blogweekend met Duitse bloggers in Amersfoort die ik voor ensanne.nl samen met City Marketing Amersfoort organiseerde. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl