Street art route in De Binckhorst, Den Haag

De Haagse Binckhorst is niet bepaald het gebied waar je als eerste heen gaat bij een bezoek aan de stad. Als je streetart in de Hofstad wilt spotten, is dit echter wel the place to be. Ontdek wat er te zien is op de street art route in de Binckhorst. Neem de fiets of ga te voet op pad. Plus tips voor eten en drinken in deze wijk. 

Street art in Den Haag

De stichting The Hague Street Art neemt initiatief om op verschillende Haagse plekken mooie murals te maken. Kunstenaars uit hun overleg gaan aan de slag om grote muren een mooie print te geven. Zo kreeg het Lucent Danstheater het inmiddels bekende zwart-wit werk en dit kreeg zelfs een Benelux Street Art Award. Ook op andere plekken in de stad zie je meer street art verschijnen. Maar het meeste aantal is te vinden in de Binckhorst. Deze industriële wijk is volop in ontwikkeling. Aankomende jaren wordt ook een reeks aan nieuwe woningen opgeleverd en in BINK36 en de Caballerofabriek zijn inmiddels tientallen Haagse start-up’s gevestigd.

Street art route Binckhorst

Mijn street art route begin ik op de Wegastraat. Op groot transformatorhuis is een hele grote mural van de beschermheilige St. Barbara te zien. Waarom deze dame? Letterlijk achter het huisje ligt de gelijknamige begraafplaats. Direct aan de andere kant van het werk zie ik een paar grote kippen. Ook al zo’n kleurrijk werk. Aan de overkant van de straat scharrelen de kippen zelf ook vrolijk rond. En dat in Den Haag.

Ik loop de hele straat uit en spot aan de Binckhorstlaan, nu nog tussen de bouwhekken, een inmiddels een nieuw kleurig kunstwerk. Aan de dakrand van nummer 151 heeft street art kunstenaar Darry Perier dit kleurenpalet aan gebracht. En direct om het hoekje is een gloednieuw werk te bewonderen. De verf is net droog… bij het portret van Ellen Page. Een Netflix promotie-actie, maar erg mooi gedaan. Dan is het even dwalen voor ik de volgende kunstwerken spot.

Aan de Fokkerhaven, achter de Fokkerterminal, is bij de café-restaurant Glaswerk wederom een werk van het duo Bier & Brood, bekend van het Danstheater stuk te spotten. Ook aan de overzijde is een kleurrijk werk te zien.

Ik struin verder door deze wijk en zet koers richting Mama Kelly voor een drankje. Via de Zonweg, Melkwegstraat en Saturnusstraat kom ik enkele werken op electriciteitskasten tegen. Op de kruising van de twee laatst genoemde straten ligt een straatkunstwerk, roze en rode strepen.

Kortom, het zijn nog niet heel veel street art werken die het een uitgebreide route maken, maar het is leuk om deze kant van Den Haag een keer te ontdekken. Via het routeboekje kom je op alle plekken.

Tips eten en drinken Binckhorst

Voor eten en drinken zijn er inmiddels diverse cafés en restaurants te vinden in deze wijk.

  • Bink Rooftop is gelegen op het dak van de voormalige KPN gebouw, nu bedrijfspand waar veel start-ups gevestigd zijn. Uiteraard heb je vanaf hier een uniek uitzicht op de stad.
  • Mama Kelly is bekend van haar kip & kreeft en heeft een geweldig terras. Ik heb hier meerdere keren gegeten en vind het echt een aanrader.
  • Glaswerk is een wijbar en restaurant, met een beperkte kaart maar heerlijk gelegen aan het water. Staat nog op mijn lijstje om uit te proberen.
  • Capriole ken je misschien wel als naam van de koffie. Klopt ook want ze branden hier ook de koffie. Verder kun je hier lunchen! Met heerlijke koffie on the side uiteraard.
  • Kompaan is de stadsbrouwerij van Den Haag en brouwt heerlijke speciaal biertjes. In het proeflokaal en aan het water kun je natuurlijk genieten van het gouden water.

Meer blogs over street art

Meer blogs over Den Haag

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl