Lunchhotspot Juni – lunchen in historie in het Nutshuis in Den Haag!

In de lunchroom Juni in de Molenstraat ga ik wel eens wat eten. Heerlijke broodjes, soepen, warme dranken en natuurlijk taartjes en zoetigheid. Ik wist dan ook wel dat ze in Het Nutshuis in Den Haag een nieuwe vestiging hadden (al een lange tijd), maar ik was er nog nooit geweest. Tot nu!

Het Nutshuis is gelegen aan Riviervismarkt, schuin tegenover de bekende vijfhoekige Grote Kerk. Het Nutshuis is van origine een bank en wel het hoofdkantoor van de Nutsspaarbank.

Het nutshuisDe bar met salade buffet

Historie van Het Nutshuis

Het gebouw dateert uit 1921 en heeft tot 1992 dienst gedaan tot het pand verkocht werd. Tegenwoordig is het Nutshuis een podium voor kunst en cultuur en een echte ontmoetingsplaats voor kunstenaars uit de stad.

Als je naar Juni in Het Nutshuis wilt, dan moet je bij de ingang direct rechts naar beneden. Je loopt dan eigenlijk in de kelder van de oude Nutsspaarbank. Je ziet hier nog veel elementen van. Zo is het midden, in de oude kluis, nu een filmzaal gemaakt. Je ziet de oude, dikke deuren nog zitten. De sloten zitten er nog op. Van de vier kluizen is alleen deze nog bewaard. De overige zijn afgebroken tijdens de renovaties.

Ook de muren waar de kleine safeloketten in zitten zie je nog zitten. Hier werden voornamelijk obligaties bewaard. Vroeger waren hier ruim 10.000 safeloketten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Juni in Het Nutshuis

In de hoek van de kelder, op de plek waar voorheen ook een kluis was, vind je nu lunchroom Juni. Met uitzicht op een fijne tuin en veel lichtinval door de grote ramen.

De lunchroom is ruimtelijk ingericht. Genoeg ruimte voor grote groepen, een gezellige zithoek en een grote tafel met magazines en een groene want vol met planten! De menukaart biedt voor iedereen wat lekkers, zowel vegetarisch als de niet vegetariër.

Zelf genoot ik van een heerlijke cappucino en een broodje uit de oven: boerenbrood met brie, chorizo en honing. Het was een heerlijk broodje.

Ook hebben ze hier een saladebuffet (van 11:30 – 14:30 uur). Hier kunt je dan kiezen uit couscoussalades, quiche, currysoep, gegrilde groentes en nog meer! Ze maken elke dag heerlijke verse, koude en warme gerechten. Je betaalt hier per 100 gram maar €2,00 voor.

Ook voor de kids is er elke zaterdag een kinderfilm die draait en daarna kunnen ze lekker wentelteefjes eten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl